lördag 31 juli 2010

Sol - vind - Paradis - två färdiga Leksandsstolar

.
ÄNTLIGEN har det slutat regna... *hoppar, jublar och gör en piruette* Fattar inte vad det är för fel på mig, när det regnar får jag inte ett jota gjort, men så fort himlen lyser igenom det gråruskiga får jag fart och får MASSOR gjort.
.

.
T har börjat med fönstret i garderoben... Har en "gå-in-med hukade knän och böjd nacke-garderob" och där var fönstret SKITDÅLIGT, på ren svenska. Å han är bra händig den där T. *LER NÖJT* Han har plockat isär och håller på att laga och plocka ihop. När fönsterpuzzlet är klart tar mitt jobb vid... målningen. Vad gäller kittning och vem som ska göra det, kan jag inte uttala mig då jag aldrig gjort det förr. Kanske är en fena på det. *nickar självsäkert*
.

.

Idag åkte vi till Paradiset. Det var meningen att vi bara skulle dit och ösa båten, då det regnat himla jättemycket här i krokarna. Enligt väderprognosen skulle det blåsa 10 sekundmeter idag och vi trodde inte vi skulle gå över till ön. MEN när vi stod där på bryggan gjorde vi en helomvändning vad gällde tidigare beslut... Vi lastade vovvarna och for över. Visst blåste det som attan och både Snyggingen och Bönan var lite låga och höll sig stilla vid övergången.
.



.
Mycket vatten var det att ösa...
.
.

.
På ön är det alltid vindstilla på någon sida av huset... "Pålandsvind" brukade farfar säga. Idag var det vindstilla på norra och östra sidan. Det innebar att det var himla "rart" på trappen och där satt vi och njöt och tittade på vovvarna som rasade av sig.
.
.
Dagens utsikt från dass var "bråkig sjö". Det blåste så mycket att trappen var blöt.
.
.
I vintras hade vi besök av rådjur på ön. De mumsade glatt på småtallarna och jag trodde väl aldrig att de skulle repa sig efter den misshandeln... MEN där tog jag FEL. Små ljusgröna kådakladdiga skott har börjat titta fram.
.
.

.

.

.
Igår målade jag klart de två första Leksandsstolarna. Nu är det bara tolv kvar. Det går åt tre strykningar och torktiden är fyra dygn mellan varje strykning. DET TAR TID men det blir bra.
.
.

.

.
Nu gott folk är det dags för mig att utfodra vovvarna. Snyggingen står och piper och buttar på tunnan med mat.
.
Må gott... Det gör jag.
.

4 kommentarer:

  1. Oj vilket härligt ställe ni har där! Och båt också! Vi önskar oss en båt men det lär nog dröja ett tag innan det blir någon sådan :)

    Och fina stolar har du skaffat! Superfina!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Hejsan Jenny...

    Tack å tack. *LER*

    Jo, båt måste vi ha... det ligger på en ö.

    Må gott

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni har fint väder nu, så du får gjort mycket *ler*

    Själva har vi precis blivit ensamma efter 6 dagars hujedamej - men det gick jättebra med alla vovvarna trots att Zita tagit på sig lite för mycket att hon skulle fostra, dom rök ihop ett par gånger..

    Vad härligt att Bönan är tillbaka hos er ett tag, kan tänka mig att ni saknat henne :)

    Må bäst gumman och det blir himla fint med stolarna *ler*

    *Kramar om'na*

    SvaraRadera
  4. Hejsan Carina...

    Jag har allt sett den lilla "bäbisen" Ni haft besök av... Hur underbar som helst. *LER* Å Zita har väl fostrat JÄTTEBRA...

    Jorå... Bönan är tillbaka på ett lite kortare besök än förut. Tror hennes flock kommer hem på fredag och då ska hon tillbaka. *suckar*

    Må toppen

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...