lördag 6 maj 2017

Firat och tagit det lugnt

I torsdags firade vi sonen som fyllde år... 

Innerligt grattis älskade barn

Han fyllde 27 år... Förstår inte riktigt vad som hänt, jag som bara är 23.
 
Idag åkte vi till Paradiset. Med oss hade vi säckar med jord... mat att fylla kylskåpet och andra saker man behöver på en öde ö.

Vi har börjat fylla odlingslådorna... eller rättare sagt en av dem. Det är fortfarande lite för tidigt att börja plantera ut. Paradiset ligger ca 100 meter över havet och det är en annan växtzon där än hemma i stan.


 


Vi lyssnade på radio... Så där Ni vet... verkligen lyssnade. Det är en lyx vi sällan unnar oss. Gå sakta och höra långsamt.


 
 I Paradiset har vi ingen micro... så... vad gör man när kycklingbitarna till spetten inte tinat... 
Vi skördade årets första gräslök från farfars tova... Den är äldre än jag är och har illande starka små gröna strån.

T påbörjade "operation byta ytterdörr"... eller... han har börjat mäta hur bred dörr (och karm) vi ska beställa. Det ska bli en likadan dörr som redan sitter, både vad gäller speglar och färg... men troligen utåtgående... Den som är nu har gjort sitt och likaså karmen. Nu går det inte att laga mer utan byte är det som gäller.


 Å flickorna har varit med... Det har gått i 120 knyck runt ön HELA TIDEN... det märks att Julia är unghund... Hon har massor med myror i benen och upptågen tar aldrig slut.


 
  


Nu är vi hemkomna och flickorna ligger nyduschade och mätta i sina bäddar och jag kan höra det mumlas djupt nere i fleecen.

Dags för lite kvällsmat för oss tvåbenta.

Må gott
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...