måndag 19 juni 2017

Att ha hängt med en sjuåring
Vi har haft äran att få hänga (utan någon förälder i sikte) med en sjuåring och det är otroligt spännande. Jag har liksom glömt hur det är att ha en liten kille på sju år i min närhet. Det är 20 år sedan jag hade det och jisses vad jag glömt.

Lillemannen kom i fredags kväll och då blev han med och lämnade en släpkärra vi lånat av Katja... bara det var spännande för honom och på väg hem köptes det pizza. Jorå... det ska man väl ändå äta när det är "föräldrafritt".
Till saken hör att Lillemannen pratar norska och det är väl inte mitt starkaste språk. Där är det helt fantastiskt att se hur han lätt växlar över till svenska (hans mamma är svensk) när han märker att T eller jag inte förstår. 

På lördagen for vi till Paradiset och där var det full aktivitet hela tiden... med betoning på HELA. Inte för att han krävde vår engagemang... Lillemannen kan roa sig själv också, så där som sjuåringar gör...

Är man på en ö ska man bada, sa han och började med en dusch från vattenkannan...

Han sågade torra grenar...
Varje gång han gick förbi flickorna... sträckte han ut sin lilla hand för att smeka den som låg närmast...
Han klättrade i träd...
Han var med när gräset "trimmades"... Fast så mycket gräs har vi inte... mest mjuk mossa som flickorna gör sitt bästa att riva upp när de springer omkring.

 


Vi åt......och han lärde sig tycka om tzatziki och doppade färskpotatis i den vita "geggan".Han gosade med flickorna...Han "spanade efter skepp på havet"... Jorå... den lilla insjön har blivit hav... Fast i en sjuårings ögon kanske det är så...Han åt jordgubbar och glass...

 Han tog en kvällsdusch...
På söndagen skulle fågelholkar lagas...

 
 


Fikade på bryggan...

  


Kikade på fåglar bland molnen...
Var med och planterade blommor...

 


... och tog på största allvar att vattna all växtlighet...Han badade......och hade vattenkrig med T...

 
 


Igår kväll åkte han hem till grannlandet... Hans mamma (Savannahs ägare) hade varit för att para vår lilla bruna prinsessa och två fina språng hade det blivit.

Jag har gått på ledighet och T har två veckor kvar att jobba...

Dagens jobb består i att tvätta... stryka...och fixa inför kommande helg.


Må gott
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...