söndag 24 mars 2019

Jag försöker förstå...




Min själ är stressad och aningen trött och jag har lätt till tårarna. Det har inget att göra med att jag har för mycket att göra utan mer på allt som händer i världen. Saker jag inte kan styra över eller på något vis påverka. Saker som att, livet går så snabbt och jag inte riktigt hinner med.
Jag försöker tänka vänliga tankar och se på vänliga tv-program. Jag försöker skärma av mig från elakheter och ondska. Jag försöker verkligen förstå varför vissa saker ser ut på ett vis, medan andra ser ut på ett annat vis och varför saker som är självklara för en del inte är det för andra. Varför en del tolkar exempelvis lagtext och rekommendationer på ett vis, medan andra på ett annat vis.

Hur svårt kan det vara att inte stjäla... En bild, ett fotografi, en bil, en cykel eller någon annans liv.
Hur svårt kan det vara att att förstå BBIC - Barnens Behov I Centrum.





För att få min själ att vila, gör jag, vi saker som är långsamma...
Idag åkte vi en tur för att köpa "vinklar" till fönstret som ska till Paradiset. Butiken var stängt (fastän det stod på hemsidan något helt annat), så vi gick en liten sväng och kikade på området.
Det är mycket vatten i ån och det är bra då det var väldigt lite vatten i somras.


 


Jag njuter av att flickorna mår bra... och när de vilar kan jag inte låta bli att krypa ner till dem... De är varma och doftar gott... En dobermann kan i och för sig "lukta hund" om den är smutsig, men en ren dobermann doftar fantastiskt gott. Finns mig veterligen ingen annan hundras som har samma doft som en dobermann.





Fönstret som ska till Paradiset har fått en karm och nu återstår "bara att slipa och måla". 
Äkta linoljefärg är införskaffat då dem gamla tagit slut.
Glasrutan ska kittas och de små vinklarna (som säkert har något namn) ska bytas ut. Det kommer bli jättebra... tror jag.


 


Jag njuter av en ny orkidé... och här är det som med skor... Det finns inga gränser över hur många sådana en kvinna får äga...


 



Jag är innerligt tacksam över de frottéhanddukar och påslakan vi i fredags fick av F;s mamma och pappa. De ska flytta och håller på att rensa och påslakan och handdukar tar jag gärna emot istället för att de kastas.
Vissa färger på påslakanen, går till min mamma som klipper mattrasor av dem och väver fantastiska mattor. Andra stannar här och läggs i flickornas bäddar för att de ska få det mjukt.
Handdukarna är till flickorna för att torka dem både när det regnat och när de duschat. 






Nu fortsätter söndagen med mat...kloklippning och en stor hög med stryktvätt.

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...