fredag 29 mars 2019

Små tankar och stora funderingar




Jag har ingen "fredagsbukett" på bordet... Har inga nyköpta "vårskor", ej heller någon liten färgglad vårkappa att visa upp. 
Jag är i en liten svacka kan man säga... Funderar på "meningen med livet" och "livet efter döden". Jag funderar på vem jag var och vem jag blivit. Om jag är en bra människa eller en "böld i rumpan" och vad kan jag göra bättre.
Jag funderar på det där med att bli äldre och att somna tätt intill. Jag har små tankar och jag har stora funderingar. Livet... går vidare även om döden finns och de vi älskar är långt borta... livet går vidare även om vi inte har någon "fredagsbukett" på bordet eller nya vårskor.


 



För 10 år sedan hade vi en stor svart bumling till hane och ett litet yrväder till tik. Åke (Snyggingen) och Tanya (Bönan). Det var de två sedan första gången de såg varandra. 
Vi kunde hitta dem inkrupna i buren tätt sovande och borta från världens larm och stoj. Det var de två, även om liten Böna var ute och parades med andra herrar. Vår Snygging var lite för stor för att uppfödaren (vi hade Bönan på foder tills sista kullen, den Savannah föddes i) skulle våga para dem. Hon var rädd att liten Böna skulle få stora valpar efter Snyggingens gener. 

Det sägs att hundar inte sörjer, men i Bönans fall stämmer inte det. Hon sörjde tungt och länge när Snyggingen dog. Hon blev "husvill" och hon letade efter honom länge och det gjort ont i mitt hjärta. Det var de två... tills döden skiljde dem åt... Nu hoppas jag att de är tillsammans igen... Jag hoppas de tar hand om Ingela... Savannahs dotter och Bönans dotterdotter... Ingela den lilla vackra som inte var klar för att leva på denna jord.




Äsch... det kanske inte blev något muntert inlägg idag... Men... just nu är jag aningen låg och varför vet jag inte... Kan vara för att vi är i månaderna mars/april... har aldrig gillat dem... Men vänta bara tills vi äntrar maj månad. Då lever jag upp.


Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...