måndag 20 juli 2020

Vi rev det gamla plåttaket




Vi har haft fantastiska dagar i Paradiset, men som vanligt kan vi inte riktigt sitta still när det finns saker att göra. Kan tillägga att vi även är bra på att göra inget, men det infaller sällan. Jag har inget emot att renovera eller bygga... bara jag får göra det i min takt utan tidspress...




Vi hade med oss 11 kilo kärlek då hans människor (de mest fantastiska människorna i världen) var och roade sig på en annan Ö... "hur man nu kan göra det", som Katja sa "när man kan vara på 300 kvadrat Paradis", och jag håller med.






Jag har målat spaljén till nya "odlingslådan" och trekantslister till "projekt takbyte". "Överkurs" sa T, om att måla trekantslisten, men "jättebra". Så... då målade jag den, trekantslisten alltså.




Så åkte spaljén upp och kaprifolen som förde en tynande tillvaro i en liten planteringslåda som står i gassande sol, blev flyttad. Kan bli bra.



Å Julia fick span på havsörnen...




Efter en god middag och gott att dricka beslutade vi oss för att börja med taket NU... Lätt hänt när maten är så himla god.
Taket jag pratar om är det gamla plåttaket, som var begagnat redan när "det var nytt" läckte som ett såll och det är ingen ide att renovera gäststugan innan taket är OK...





Det nya taket blir inte plåt utan tjärpapp.



När vi väl kom på att fixa med taket hade vi två dagar på oss innan "regnet kommer". Här blev det lite tidspress... riva... röja...laga... lägga nytt och vi åt frukost tidigt... lunch och middag på tok för sent. Upptäckte att någon (läs T) bytte kylskåpet mot "bestickfyndlådan". "Kan bero på tidspressen" sa han och gick flinande ut till takbytet igen.





Vindskivorna målades vita... men vi hann inte få upp dem innan regnet kom.





Det var så jobbigt att fixa med taket att Savannah, Julia och Bill behövde vila...




Allt från taket ligger nu i några "prydliga" högar och när vi orkar ska det fraktas till land och köras till någon återvinning. Det är ett jättejobb. 


Bäras till bryggan.
Läggas i båten.
Fraktas över sjön.
Läggas upp på bryggan.
Bäras till släpkärran.
Köras till återvinningen
Lastas av släpkärran.

Jorå... det är logistik.




Nu lite färska hallon.

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...