torsdag 2 juli 2020

Jag är allergisk - men vet inte mot vad




Idag är det cirkus i väderleken. Ena stunden skiner solen som en tok för att andra stunden kommer regnet som ett skyfall och det är mörkt som på natten.
Vi beslutade oss för att ta en långsam dag... äta frukost länge och ta dagen (vädret) som det kommer. Det går inte att göra något annat, för även om jag verkligen vill bestämma hur vädret ska bli, så går det inte.





T sitter just nu och "meckar lampfot". För någon vecka sedan vann jag ett bud på Tradera och en fin lampfot i glas landade i vår ägo.
Den behöver få ny el dragen och det är just vad T håller på att fixa. En ny lampskärm i vitt linne ligger i garderoben och väntar. Tror det blir bra.





Själv håller jag på att göra glass. Man vet aldrig när suget sätter in och då är det bra om det finns en bytta hemmagjord glass i frysen.
Jag tillhör dem som har allergi mot vissa E-produkter (tillsatser) och jag vet aldrig vilket E det är som triggar. Har hittat någon pinnglass jag klarar av men det är säkrare med den jag gör själv.
Tål inte mat från någon hamburgerkedja heller...Vet inte vad det är som innehåller det som ger mig allergiska reaktioner... så då låter jag bli att köpa mat från dem. Dumt att chansa.

En kväll fick vi dock för oss att vi skulle göra egna hamburgare och T gick för att köpa hamburgerbröd i en butik nära oss. Samma bröd som en av hamburgerkedjorna har... Det gick inte alls. Jag blev riktigt dålig och nu får jag även baka eget hamburgerbröd om jag ska våga äta.
 




Önskar Er en fin dag... nu är det dags för mig att gå och ösa upp glassen.

Må gott






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...