söndag 6 september 2020

Är för tung, ilsken och gammal för havsörnen



I fredags, efter jobbet packade vi in flickorna i "mexicanaren" och åkte till Paradiset. Det utlovades regnskurar och sol och så blev det.
Ena stunden satt vi i solen och njöt, för att andra stunden springa in i stugan för att inte bli dyblöta. 

Savannah var den av flickorna som nyttjade "solhyllan" mest. Hon låg där och flämtade och ibland vinglade hon till skuggan en kort stund för att svalka.




Fiskgjusen har till och från varit över våra huvuden...



...och när "regnväggen" kom över sjön var det öronbedövande... Regnet vrålar fram och Paradiset ligger mitt i sjön och igår hade vi regnet på ena sidan stugan och strålande sol och regnfritt på andra sida. Kan tillägga att stugan är modell liten.




När det slutat regna var vi snabbt ute igen...



Vi parkerade oss alla på "norra bryggan".



T och flickorna slumrade och jag satt med näsan åt solen... Då blev det "solförmörkelse" och havsörnen seglade över våra huvuden. Jag är övertygad om att den "mätte in oss" för att se om den skulle orka lyfta med en ilsken rödhårig kvinna i sina bästa dar hängandes i klorna. Tror den insåg att jag är på tok för tung, ilsken och gammal för att lägga krut på och smaka gott.



På kvällarna satt vi inomhus och värmde oss vid kaminen, lyssnade på radio och åt gott. Flickorna gick i skift för att ligga längst fram vid värmen och på land kunde vi se hur partytälten började lysa upp och musiken "slingrade sig fram över sjön".




Nu väntar en strykhög på att bli tillplattad och en maskin med tvätt bli hängd. Jorå, tvättmaskinen kom åter i fredags. Hela trumman var visst bytt.


Må gott



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...