onsdag 16 september 2020

Hennes hjärta orkade inte längre. DCM är en fruktansvärd sjukdom



Igår tog vi det tunga beslutet att låta vår bruna prinsessa Savannah (Sutherland´s Hasta La Vista Baby) somna in.
Hon fick för ca en månad sedan diagnosen DCM... JÄVLA sjukdom. Båda hennes föräldrar var scannade och negativa på sjukdomen, men det är färskvara. Du kan få veta på fredagen att Din hund är frisk och på söndagen är den död.

Vi hade en fantastisk veterinär som var med oss hela månaden och i söndags fick Savannah "storsläggan" med hjärtmediciner och hon svarade inte på dess verkan. 
Alla hennes inre organ var tipp-topp förutom hjärtat... och igår mådde sämre än när vi började med medicineringen och vi åkte till djursjukhuset. "Vår veterinär" David, jobbade kväll/natt och tog emot oss när vi kom och han tröstade med att "nu finns inget mer att göra, Ni gör rätt".
Det är vår skyldighet att ta beslutet, även om det gör ont.

Savannah somnade på en mjuk dyna på golvet med T och mig sittandes hos henne och höll om henne tills sista andetaget tömde hennes lungor.
Hon var lite orolig först, men ju mer T och jag pratade desto lugnare blev hon och vi kunde se hur hon försvann från oss... långsamt, lugnt och med blicken långt borta.



 



Tack för att vi fick förtroendet att få ha denna vackra, starka, mjuka, underbara dobermannflicka. Det har varit en ynnest att få ha henne i vår flock.

Bönans dotter och Ingelas mamma... Vår bruna prinsessa Savannah somnade igår och det gör ont.


Hasta La Vista... Baby... 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...