söndag 23 januari 2022

De första tårarna



Idag har jag inte stressat. Sände in en uppgift via "Urkund" till universitetet, satte mig vid roddmaskinen och rodde till taktfast musik, har vårdat blommor och fuldansat i hallen.

Två krukor med Mårbacka pelargoner, den ena vit och den andra rosa, tog vi med hem från Paradiset i höstas. De har stått i gästrummet, tillika arbetsrummet och fört en tynande tillvaro. Nu har de fått komma fram och står i söderläge i storarummet. Jag har till och med vattnat med lite närig, nu återstår att se om de klarar av att hitta gnistan åter för att bli med till Paradiset igen.



Så var det de där med julgrupper. Jag brukar inte rädda växter från dem, men nu gjorde jag det. En liten fin murgröna ska jag försöka rädda. Det har aldrig lyckats förr, men jag ska ge denna lilla "knubbis" en chans. Fick den av F;s bror med sambo när de var här på annandagsfika. 


Har just nu ett gäng vita orkidéer som jag inte vet vilken gång i ordningen de blommar. Jag verkligen älskar orkidéer och kan inte få nog av dem. MEN... jag kommer aldrig mer köpa mig en dyr rackare. T och jag gjorde det straxt innan jul. En röd, jättefin och i mina ögon oförskämt dyr. Den ville jag ha... och den fick bli med hem. Vi packade in den i trädgårdshandeln efter alla konstens regler. T gick ut och körde fram bilen så dyrgripen inte skulle bli kall. Hemma packades den upp och ställdes ljust och lite svalt. Alltså... inget varmt element i närheten. Den skulle vattnas två ggr i månaden... En vecka efter dyrgripen anlänt hade den tappat alla blommor och bladen var bruna och även de började trilla av. Idag... insåg jag att den var bortom all räddning så nu är den ett minne blott. Jag fortsätter med orkidéer men någon mer dyrgrip blir det inte.



Igår fick jag ett SMS från F, där det stod... "Nu har första tårarna kommit" och en bild på N. Spädbarns tårar kommer någonstans från där de är tre veckor till 4 - 5 månader gamla. N är tre månader och nu har de kommit.

Hon har med hela sin röst, vilket är väl tilltaget, talat om när hon vill något eller är missnöjd. MEN NU... kom tårarna och hur i katten ska jag kunna motstå henne när dessa trillar utmed kinderna. Risken är att hon får allt.



Så har hon kommit på att det där med att bada är trevligt. Himla nöjd flicka efter ett bad, å vem är inte det.




Nu har vi tvätt att hänga.

Må gott


I´ll be back.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...