torsdag 6 januari 2022

De som bidragit med gener och vissa valmöjligheter



På förmiddagen for vi till mina föräldrar för att äta lunch och hjälpa dem byta gardiner. Kan ju inte ha två 81-åringar flänga på stegar, det går ju bara inte.

Julia fick sig en springtur på fotbollsplanen nere vid sjön. Det gillar hon.



Så tittade vi på lite gamla bilder ur fotoalbum från pappas sida. Himla kul att få ansikte på dem jag bara hört talas om... De som gjort att mitt liv ser ut som det gör... vissa delar i alla fall. Självklart har jag gjort val, både bra och dåliga... men dessa människor har bidragit med gener och vissa valmöjligheter och det är jag innerligt tacksam för.


Som vackre John och Maja - min pappas farmor och farfar, de som köpte Paradiset.



Pappas morfar och mormor... namnen vet jag inte, men det ska jag nog få reda på.




Min farmor och farfar... nyblivna föräldrar, håller min pappa som här är 10 veckor. Min farmor dog när pappa var 11 vår, så henne har jag aldrig träffat.



Farmor, sitter på en sten i Paradiset... Bakom henna har vi numera den stora bryggan.



Min farfar och pappas hund Peggy. Farfar som var optiker och älskade att fiska... Här står han i Paradiset och visar denna dags fångst... Ål. Jag visste inte ens att det fanns ål i sjön. Men nu vet jag, det har i alla fall funnits. Hur det är idag vet jag inte.



Fyra generationer... minstingen är min pappa. 

Jag har massor att titta på nästa gång jag kommer till mina föräldrar. Så himla kul... Måste skriva upp alla namn så de inte försvinner... Sonen och N kanske vill se och veta mer i framtiden och då ska det finnas allt jag kan få fram.



Nu har jag en uppgift att göra till universitetet. Har seminarium i morgon.

Må gott

I´ll be back






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...