tisdag 4 juli 2023

Idag har vi varit "förskola"



T; s första semestervecka och det är SKITVÄDER. "Det blåser smågrisar och regnar spagetti". Klart vi måste få (och verkligen behöver) regn, men om jag får önska, så vore det en nattaktivitet för väderleken. 

Idag var T och jag "förskola". Detta då det i semestertider slår ihop förskolorna och det betyder ännu en inskolning för N. Det vill hennes föräldrar slippa, så då var hennes morfar och mormor "förskola" igår och T och jag har tisdag och onsdag. Det gäller att "sprida gracerna". 

I morse vid 07.15 kom N och Bill...och det första som skulle göras var att läsa den speciella boken hon fått av T;s brorsdotter. Ingen annan bok duger.



Så hade fröken fått naglarna målade... något hon väldigt stolt visade. Mitt hjärta smälte av kärlek. Så himla fin hon är.



Sonen berättade att N gillar att gunga och äta glass... så det var dagens "måste göra".



Lunch på "förskolan" var köttbullar i gräddsås med gelé. Efter det somnade hon tvärt. Himlars vad jobbigt det är att jobba. Hon har ju fullt upp med att se till att vi är aktiverade.


Att vakna är aningen tungsamt. 



Det var nu glassen kom in i bilden. När fröken sov middag, gjorde jag glass och det passade väldigt bra ihop med hallonsylt. Tre små portioner slank ned.


"Hon har väldigt bestämda åsikter" sa min son för ett tag sedan... och det har hon verkligen. Man kan tro att hela världen håller på att rasa samman. Fast hon är lätt att avleda och blir då kvittrande glad och har glömt den bestämda åsikten som hon hade behov av att lufta. Hon kanske är liiiiite rödhårig ändå.



Nu har "förskolan" stängt för idag... men imorgon öppnar vi åter. Då ska vi gunga i en annan park och äta glass på Stortorget. 


Må som godis... jättegott.

I´ll be back.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...