måndag 10 juli 2023

Leopardsnigel har äntrat ön och Drillsnäppans ungar har visat sig.



I onsdags var det förskola del 2. N och Bill kom och hängde med oss under hela dagen. Det gungades i en annan park än dagen innan och vi åt mer glass. Pannkakor till lunch och melon till mellis. Jorå... vi åt, lekte, sov middag och det var innerligt kul.



Mina stövlar var hon tvungen att prova. Så är det bara.



Så var det de där med vädret... Vi trotsade regnet och när N och Bill blivit hämtade, packade vi och åkte till Paradiset.

Vi har fått uppleva hällregn, regnbågar, strålande sol, 14 sekundmeter i byarna, vindstilla, duggregn och helt fantastiska dagar. Vi har suttit och tittat när regnet kommer vrålande som en vägg över sjön och stannar 10 meter från ön för att tvärt sluta regna och en fantastisk sol kommer fram.



En kväll när T tog ett kvällsdopp, kom han inrusande och skrek att jag var tvungen att komma ut och titta på den STÖRSTA snigel han sett. Å den var stor... Leopardsnigel eller Pantersnigel som den också kallas, låg där på bryggan. Ingen aning om var den kommer från... men den var i runda slängar ca 20 cm lång. Vi googlade och kom fram till att den äter mördarsniglar och inga levande växter. Har man sådana i trädgården, ska man vara rädd om den. Så... det är vi.




Vi byggde ett plank eller snarare ett staket mot väster, men det är vridet "syd-väst" för att mota när det blåser och vi sitter i västerläge och äter.
Vi hade tidigare ett plank där, men det murknade och det har inte kommit upp något nytt förrän nu. 




Så fick vi besök... mina föräldrar och mammas "styvbror" och hans fru. Himla roligt.


Drillsnäppans ägg (tre av dem) har kläckts och nu blir det livat på södra udden och jag kan nog inte måla gäststugans södra vägg än på några veckor. Däremot målade vi husets norra gavel en eftermiddag mellan skurarna.


 

Nu fortsätter kvällen med att äta och se någon film

Må gott

I´ll be back




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...