lördag 23 maj 2009

Anlägga rabatt och födelsedagskalas

.

Min ensamma torsdag resulterade i trött och långpromenerad hund, nöjd matte, inoljat trädäck, planterade blommor och frysen full i matbröd. DET är bra. T kom hem på kvällen och tog kvällspromenaden med Snyggingen och nu är det bara A som saknas för att huset ska vara fulltaligt. JISSES vad jag saknar sonen.

Idag har det ena stunden regnat och andra stunden har solen vräkt ner sina strålar över min sommartörstiga lekamen. Jag vaknade före både T och Snyggingen. Tant Simone hade smygit upp oss ovetande och bäddat ner sig i fotänden av sängen och Tant Karin snusade i laminon i storarummet. Himla tråkigt är det att ligga och vänta på att de andra ska vakna så jag passade på att väcka T. Tror inte han blev jätteglad över det... MEN jag tyckte det var attans så mycket trevligare med sällskap vid frukostbordet. *LER nöjt*
Snyggingen fick vi vänta på ett bra tag innan han behagade komma ner från sin bädd på övervåningen. Vilken tur att mattan i hallen är mjuk och skön för där drösade han omkull och fortsatte sova. Att skynda sig ut för att göra toalett var inte hans prioritet ett, denna morgon.

Förstår inte vad det är med fyrbentingarna i vårt hus... Snyggingen har börjat ta sovmorgon som värsta tonåringen. Fast om jag tänker efter, det är juh just vad han är... VÄRSTA tonåringen. *Skrattar*





Tanterna vilar hela dagarna för att orka sova på nätterna. Karin är just nu bäst av Tanterna, vad gäller vila i det dolda. Hon är puts väck och visar INTE var hon ligger. Kommer lite vingligt och sömndrucket fram när jag öppnar skinkförpackningen och tittar krävande på mig.
Tant Simone är ALLTID hungrig och så fort kylskåpet öppnas rusar hon fram för att göra en HELINVENTERING och när det är dags att stänga kylskåpsdörren får man se efter att hon inte smygit in utan att man sett det. *skakar på huvudet så lockarna flyger*


 
 
Idag har T, Snyggingen och jag varit till SysterYster och firat SysterYstersYngsta som fyllde 17 hela år.
GRATTIS
SysterYstersYngsta
.

Hoppas Du blev nöjd över Din dag idag och TACK snälla för fikat i solen. Snyggingen hade dock lite svårt att ligga i solen utan sökte sig till svalare och skuggigare ställen.
På vägen hem stannade vi till hos den där Mormorn och Morfarn och inspekterade nya "staketet" runt vinbärsbuskarna. JÄTTEFINT blev det. Om jag hade haft vinbärsbuskar skulle jag också ha ett sådant staket.
Fick med mig några perennplantor hem till vår rabatt. Det behövdes, då den är lång och nästan TOM. Just nu finns det 14 stycken lavendelplantor, två sködlpaddsblommor, en fingerborgsblomma (skitgiftig), en pion (ynkligt liten och räddad från häcken, vad den nu gjorde där) och tre aklejor. Men vänta bara. Den ska bli PRUNKANDE och dofta ljuvligt och jag har en plan på att plantera en knallröd klätterros.
 




Väl hemkommen passade Snyggingen på att äta, göra toalett och sover nu helt ovaggad. T och jag har gått över domänerna (vilket är snabbt gjort) och inspekterat varje maskros och konstaterat att "vi måste köpa en kantsax i morgon" OCH det SKA vi göra.



Må gott go´vänner... SOMMAR är GOTT.
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Bidde det nån kantsax hihi? Skönt att snyggingen har börjat ta sovmorgon - sånt tycker man om bort emellan!

    Kuddarna????

    Ha en bra dag Kram kram

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...