tisdag 19 januari 2010

Papiljottanterna lever

.
När jag åkte hem från jobbet idag såg jag något jag ALDRIG trodde jag skulle få se igen. I väntan på "grön gubbe" stod det en kvinna fullhängd, med diverse kassar. Misstänker hon varit och fyndat på rean... MEN det var inte det som var det uppmärksammande. Hon stod där som en främmande fågel, klädd i en snygg kappa som slutade straxt över knäna, mörka byxor OCH papiljotter i HELA huvudet. Hon hade en sådan där sidanscarfs hårt knutet över plastrullarna, men jag kunde klart se hur första raden papiljotter stod lodrätt mot ner mot ansiktet. Scarfsen liknade i färgerna en påfågel och den skimrade färgglatt i den vintermörka gatukorsningen. Jag trodde PAPILJOTTANTERNA var utdöda för lääääääääääänge seda... men där hade jag tydligen fel. *Skrattar*
.
Jag kommer ihåg när jag var i tio-års åldern och vi var på semester i den lilla byn där jag är född. I byns lilla lanthandel jobbade det en kvinna vid namn "Inga-Liz". På arbetstid var hennes hår ALLTID prytt med papiljotter och en färgglad scarfs hårt knutet runt huvudet som en sidenhjälm. Där stod hon, "Inga-Liz" i all sin prakt HELA dagarna, VARJE dag, med rullar i håret, för att vara fin tills hennes man kom hem från jobbet. Undrar om han såg att hon gjort sig fin för honom, eller var han så trött att han inte ens noterade hennes papiljottlockar???
.
Själv har jag dagliga problem med mitt hår som ser ut att vara kammat med elvispen. Undrar vad de skulle säga på jobbet om jag traskade dit med papiljotter på huvudet VARJE dag, för att vara fin tills jag kom hem och träffade T... *ASG*
.

.

.

.
.

.
Nu go´vänner ska jag göra det jag längtat efter sedan jag gick upp i morse... GÅ OCH LÄGGA MIG.
.
Må som GODIS... GOTT.
.

5 kommentarer:

  1. Hej
    Hihi, den tiden kommer man ihåg, att man träffade på dem "varsomhelst", stackars kvinnor, och även städrockarna... Tur att den tiden är förbi.

    Nu ska jag ut och botanisera mera på din roliga blogg.

    Ha det gott.
    /Maggan

    SvaraRadera
  2. Hejsan Mags...

    Du är jättevälkommen att "botanisera"

    MVH

    Britt

    SvaraRadera
  3. AAAAAHHH vilken vacker katt!!! Har också en som sitter som klistrad vid fönstren, helst det mot fågelbordet då :). Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Operation övertalning pågår just nu hemma hos oss, gå gärna in och kommentera massa fördelar med att ha en kissmiss ihop med våran dobbis ;)

    Hoppas du får en helt underbar helg gumman!

    Kram på're <3

    SvaraRadera
  5. Hejsan och TACK för de vänliga orden... Vi har juh som sagt två Tanter och båda är MYCKET förtjusta i att trycka nosen mot fönstret för att kika vad som händer i världen där utanför.

    Carina... Självklart ska jag berätta hur mycket de hårar och lägger "spybollar" på golvet. *LER*

    Må gott

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...