tisdag 22 juni 2010

ZZ-topbabes paj

.
Medicinen hjälper och ÄNTLIGEN är min förkylning (eller vad det nu är jag gått och dragit på) på väg över.
.
I söndags hade vi besök av den BrunaBönan och hennes flock. Inser hur mycket vi saknar henne. När hon kom innanför dörren tog hon sin givna plats i vårt hem och Snyggingen var ÖVERLYCKLIG. Misstänker dock att hon är på väg in i löp, då Snyggingen var ivrig på "aktern" och "klapprade" ljudligt med tänderna när han sniffat.
.
Vad gäller Snyggingen och maten, är han inte lika ivrig att äta nu när Bönan flyttat hem till sig igen. Får dock i honom det han ska ha med hjälp av Tanterna. Ställer dem vid deras bricka med lite godsaker och ger Snyggingen hans mat samtidigt. Då brukar det smaksas i alla skålar.
.

.
I lördags, när vi hade bröllop i HELA riket, var vi i Paradiset och rödmålade klart "storstugan" och nu har vi bara knutar och vindskivor kvar att måla med vit linoljefärg. Torktiden är lång, men det blir HIMLA BRA.
.

.

.

.

.
Igår var jag bjuden till "The ZZ-topbabes" på fika och det bjöds på en UNDERBAR paj. Dagen till ära hade "mamma ZZ-topbabe" grundat med jordgubbar och rabarber och toppat med "himlen". TACK snälla för en trevlig förmiddag med gott att äta.
.

.
ZZ-topbabes paj
.
Lägg bär i botten på en pajform. (gärna jordgubbar) och toppa med "himlen"
.
"Himlen" rör Du enkelt ihop med händerna.
.
150 gr smör
1 dl socker
2½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
.
225 grader i ca 20 min
.
Servera med vispad grädde eller glass.
.
.
Nu go´vänner är det dags att göra lite nytta. Bädda, hänga tvätt, rasta vovve och vattna jordgubbar.
.
Må som GODIS...JÄTTEGOTT
.

2 kommentarer:

  1. Köp en droppslang till häcken, vi köpte en igår på hornbach för 800 spänn...värt varenda öre! Nu slipper vi stå och vattna häcken utan bara sätter på vattnet så får det stå så i ca 6 timmar... det drar 4 liter i timmen ;)

    Vad fint ni gör det i Paradiset, härligt att det är så fint väder *ler*

    Ha det bäst gumman!

    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Hejsan i sydväst...

    Droppslang fungerar inte... Vi har inte något "vattenutkast" på baksidan av huset utan måste dra slangen genom garaget när vi ska vattna. Men tack för tipset. *LER*

    Må toppen

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...