lördag 27 december 2014

Ett Paradis inbäddat i is och kyla

 
 
 
Idag över 14 minusgrader och strålande sol. Vi kunde inte hålla oss utan styrde bilen med Bönan i buren där bak till Paradisets strand. Där finns ett fält där vi brukar (och får) släppa den lilla Tanten så hon får springa av sig. Jisses vad det gick och vad lycklig hon var. Hon tog snabbt dobermannrycket och sprang skrattandes... jag lovar... hon skrattade... runt hela fältet och tillbaka till oss.
 
Idag vågade vi oss ut på isen... en lite bit. Det var redan skridskoåkare och pimplare ute... Några kalla dagar och nätter till så håller isen för ett godståg... och då kommer även jag, fegisen, promenera hela vägen till Paradiset. Ett Paradis inbäddat i is och kyla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi passade på att ta en vända genom skogen. En jättefin promenadvända. Men nu fick Bönan vara kopplad. Det vimlar av vildsvin och den lilla Tanten har tidigare visat tendenser till att vilja jaga dem och det är liksom inte riktigt lovligt. Inte för att vi inte litar på att hon inte skulle komma till oss om vi ropar på henne... men det kan hända mycket på några sekunder och vildsvin är INTE att leka med och även om Tanten är snabb... så är de vilda svinen också snabba. Så...därav långkoppel på Tanten.
 
 

 
 
 
  
 



Nu återgår vi till lördagens göra... Typ... äta gott, kolla film, äta lite mer, kolla en film till, spela lite Wordfeud och kanske äta ännu mer. Japp... så får det bli.

Må gott



4 kommentarer:

  1. Oh vilka härliga vinterbilder! Ha ha dessa stolliga dobermän...det är så underbart att se dem flänga runt i ren glädje!! Förstår att Bönan njuter... Vi har ju fått lite vitt, mest is, härom dagen och Valentino blev helt till sig...har sällan sett maken till dobermann som står på stället och hoppar som en rodeohäst, helt tokig! :-) Gullefjun❤
    Va spännande att ni kan ta en promenad till Paradiset snart...väntar med spänning.

    Kramar från Skåneland

    SvaraRadera
    Svar
    1. *ASG* det är bara dobermannägare som kan säga "gullefjun" om en dobermann. Söt... oja... det har jag hört och då är det antingen barn eller äldre kvinnor... (med äldre menar jag kvinnor över 80) men gullefjun är bara bäst. .-)

      Känner igen det där med att hoppa på stället som en rodeohäst... Snyggingen var specialist på det... 48 kg muskler... Bönan däremot är lite mer... yster i sina rörelser och "skrattar".

      Idag har vi 19 minus här så isen håller på att tjocka på. Tur att det inte snöar, för då blir det ingen tjock is.

      Må gott

      *KRAMAR om`na

      Radera
  2. Naturen är en mästare, så vackra skapelser du visar på bilderna! Så härligt för Bönan att få sträcka ut ordentligt och säkert kände hon att hon var nära Paradiset. Hoppas att kylan håller så ni kan promenera över till ert kära Poaradis.
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon vet redan när vi svänger av från stora vägen vart vi är... Då startar stora "körslaget" i hundburen. :-)

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...