fredag 25 mars 2016

Röja, rannsaka och packa

 
 
Det där med påsken har vi hoppat över i år... förutom mängder med godis och ledighet från och med idag. Inte ett ris eller kyckling är framme... allt är nerpackat i kartonger och står och väntar på att lasset ska gå till Örebro centrum... jamensåattsåblirdet... Vi har bott i vårt lilla plupphus ca 5 km från centrum... men nu är det dags för oss att flytta tillbaka till nästan där vi bodde innan plupphuset, granne med en av Sveriges vackraste stadsparker... den har fått pris för det...  Örebro stadspark kommer vara Bönans promenadstråk... utmed Svartån... Det kommer bli himla bra det här... "Bara" ett hus att sköta och resten hyra oss fria. Balkong i söderläge, bara öppna dörren och vattna blomman och trädgårdsskötseln är klar för den veckan. Paradisets trädgård är modell skogstomt där vi krattar skogen två gånger per säsong.  
 
 
 

 
 
Bönan är väl kanske inte riktigt nöjd just nu... Orolig och gillar inte att det är stökigt hemma... Många kartonger som hon INTE har någon koll på vad de innehåller. När det blir som jobbigast, promenerar hon in och lägger sig i sitt bo... Tryggheten över allt annat nu när hemmet är upp och ned... hennes bur som alltid står öppen och mjukt bäddad.
 

 
 



Kartongerna hopar sig... växer på höjden och bredden... fulla av vårt liv. Mycket rensas men mycket behålls... Ganska nyttigt att flytta ibland... jobbigt men nyttigt. Vi inser att vi rannsakar vårt leverne och vårt tänk att "sparar detta för det kan vara bra att ha". Jag lovar... det är inte mycket som är "bra att ha".
Vi ger bort sådant som kan vara bra att ha för någon annan... vi kastar sådant som ALDRIG kommer bli bra att ha för någon... någonsin.



 
 


Nu fortsätter långfredagen med att röja, rannsaka och packa.

Må gott


1 kommentar:

  1. Bönan undrar säkert vad som händer, hon kan inte förstå.
    Bra att ha-saker är det ingen idé att ha, jag försöker att inte ha sådana, de tar bara plats. (Det är bara de senaste åren jag har tänkt så ....)
    Hoppas ändå att ni får en bra påsk i stöket!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...