tisdag 26 april 2016

Lägenheten har blivit "hemma"




Det går långsamt att få ordning. Inte för att vi är lata, utan för att vi är rätt slitna, eller för att citera mig själv i fredags "klappslut" och då går det inte fort vill jag lova.
Har även gått här hemma... jorå... lägenheten ÄR hemma och fnulat på OM jag gillar tapeterna i matsal, hall och storarummet... DET GÖR JAG INTE. Nopp... de kommer bytas ut vad det lider... och det är INTE denna helg eller nästa. Vi måste få vila lite innan. Tror inte det blir vitt... tänker satsa på färg nu... vad sägs om grått... ljust dimgrått. 






Bönan har hittat solen. Trodde hon skulle sakna värmen som på våren smyger in på altanen i huset... men hon löste det med en solstrimma på golvet i storarummet... Flyttade hennes bädd dit och där låg hon flera timmar och njöt.




Å vi rensar... vi kastar... lämnar till bättre behövande... ger bort... säljer på blocket... och det känns befriande.
När man bor i hus, även om huset är ett litet plupphus som vårt, finns det alltid bra förvaringsplatser typ "kattvind", garage och förråd där det går att stoppa undan saker som man (läs vi/jag) kanske behöver i framtiden eller inte orkar kasta just nu... eller inte orkar/kan ta beslut om vad som ska göras med. I sådana förvaringar hade vi MASSOR med bra grejor som vi absolut inte behövde... dessa gör vi oss av med nu då vi INTE har lika mycket förvaringsplatser för "kanske-behöver-grejor".
Jag sade till T i lördags att påminna mig om att vi INTE behöver fler frukostskålar eller påslakan... Vi behöver inte mer ljusslingor eller kuddar... Skor däremot kan jag aldrig få för många... så är det.



 



TantKarin har hittat många fina plaster att sitta/ligga/stå/hänga på. Soliga, skuggiga, varma och svala... det är bara att välja. Hon gillar att bo här. Hon hänger ofta i något fönster och tittar på utelivet.


 
 


Nu är det dags att rensa någon pärm och packa upp någon låda.

Må gott



2 kommentarer:

  1. Gott att ni känner er hemma! Och tapeterna kan ni vänta med till efter Paradistiden, ni ska ha något att göra då också! Grått är snyggt och stiligt. Skönt att inte ha en massa utrymme att samla prylar i.
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  2. Hur känns det nu att bo i den nya lägenheten? saknar ni huset något?

    Kram ♥

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...