torsdag 7 april 2016

Magomvridning





I morse ringde telefonen kl. 06.00...
"Tanya mår inte bra" hör jag min mamma säga.

Vi hade kontakt hela förmiddagen och när kl. var 14.00 får jag ett sms från T, när jag sitter på möte... 

"Jag hämtar Tanya och kör henne till Hokfors". Hokfors är vår veterinär.

Jag lade ihop datorn och gick från mötet... Kastar mig i bilen och ringer Hokfors och säger att vi kommer med Tanya... som kräks och har svullen mage.
T och mina föräldrar kör Bönan i stafett och ca 1 timme senare möts vi hos veterinären. Där står fyra veterinärer och väntar. Liten Böna åker in på röntgen... och direkt vidare för magpumpning och in på operation. 

I detta fall beror det inte på att hon fått mat eller vatten i kombination med träning. I Bönans fall beror det på att hon börjar gammal och att magmusklerna inte är lika spänstiga som när hon var ung fröken... Bönan fyller nio om ett par månader och för att vara en dobermann som fått två stora kullar är det en aktningsvärd ålder.

Veterinären har just ringt och berättat att Bönan efter omständigheterna mår bra...Operationen har gått fint och nu är det bara att vänta.
Prognosen är dock inte den bästa i sådana här lägen... så håll alla tummar Ni har för vår lilla Böna.



 


Må gott






2 kommentarer:

  1. Neeej, lilla Bönan, inte vara sjuk! Hoppas verkligen allt går bra för jag vill inte att du ska vara ledsen - även om du också vet att inget varar för evigt. Nu håller vi tummarna!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  2. Är det vanligt med magomvridningar på en dobbis? Zita är också lite svullen på magen tycker jag, men hon har precis löpt så jag vet inte om det kanske är pga det...

    Skönt att det gick bra för fina bönan ♥

    Kram!

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...