söndag 18 september 2016

När sjön ligger spegelblank
Igår for vi till Paradiset och över dagen hade vi sällskap av min pappa. Det innebär att vi jobbar mycket, fikar mycket, skrattar mycket och äter mycket och jag "älskat".


  
 


I morse vaknade vi till strålande sol och vindstilla... precis som igår... Något jag utan problem kan tänka mig leva med varje dag.


 
 
 


Mitt i söndagsfikat fick jag för mig att vi skulle ro över till ett grund, som förövrigt har samma namn som mitt efternamn... jorå... det är inte alla som har ett grund uppkallat efter familjens efternamn... I alla fall... detta grund har inte visat sig sedan 70 - talet när sjön hade nästan lika lågt vatten som i år... så... dit ville jag.

Så himla mycket sten som normalt ligger under vattnet... så mycket att titta på...

När jag gick där på grundet fick jag en känsla av ödmjukhet i hjärtat. Det här är fåglarnas tillhåll denna sommar... annars är det fiskarnas och kräftornas gömmor... Vi hittade fiskedrag som satt fastkilade mellan stenarna... Vi hittade konstiga stenar och skelett från alla möjliga djur som fått sin sista vila bland de ljusa stenarna. 


Nu är vi hemma i stan igen... Sonen, F och Bill har varit här och ätit... Vi tvättar och hänger framför tv;n.

Söndagskvällen fortsätter... långsamt.


Må gott1 kommentar:

  1. Även om det är beklämmande att det är så lågt vattenstånd i sjön måste det vara spännande att utforska grunden och sjöbotten. Passa på när tillfälle ges!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...