lördag 30 september 2017

Bland soffpotatisar och trädkramare





Igår... efter jobbet packade vi och for till Paradiset... Mulet och inte direkt varmt... men längtan var för stor för att ignorera... Allt var sig likt förutom att världen har blivit höstgul... Det doftar höst och folk håller på att ta upp båtarna... stänga till för vintern. Vi gör det inte än... lite till vill vi "suga på karamellen" och några övernattningar till kan vi nog hinna med innan det blir för kallt för oss.
Fast... lite tar vi allt hem... Färgburkarna... maten... och allt det står "solskyddsfaktor 40 på... fick bli med hem idag.






Vi vaknade till mulet med solglimtar... som blev STRÅLANDE sol... fast blåsigt och lite kallt i luften. Har ändå inte frusit idag... har jobbat mig varm... Klippt ner alla kryddväxter och fixat inför den kommande stängningen...




Savannah gillar inte blåsten utan har visat sin bästa "soffpotatissida". Hon har knappt satt sin nos utanför dörren. Finns ingen anledning när man kan ligga inne i stugvärmen och gärna under en fleece och tryna. Jorå... Savannah är bra på det.


 



Julia däremot har inte varit still många sekunder... Bada går bra även om det är kallt i vattnet... Gömma skor är också en bra syssla och springa Paradiset runt fungerar fantastiskt fint även om man får springa ensam. 
Hon undersöker allt... och ingen skruv är skruvad utan att Julia kollat hur det gick till.


 




T har målat året sista planka... Fixat den platsbyggda soffan och burit grejor...


 


Han har kramat ett träd...

 
 




Jag passade på att klippa klorna på flickorna... Himla fiffigt att göra det på bryggan och slippa dammsuga sådant som sprätt runt i hela huset. Ska villigt erkänna att det blåste aningen kallt om rumpan... Det blåste från öster och upp i springorna i bryggan...




Lite vemodigt är det allt med hösten... men ändå är det skönt att få krypa in i stugvärmen... tända ett ljus och dricka något varmt.

Det gör jag nu. Måste få ordning på min förkylning.


Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...