söndag 3 september 2017

Stenrik




Vår lilla bruna prinsessa Savannah mår inte så himla jättebra.
Hon skulle haft valpar för några veckor sedan, men hon gick tom... Hennes kropp och själ har inte riktigt fattat det än så hon producerar mjölk som aldrig förr och hennes sinne är svårmodigt. Hon vill INTE vara med och leka utan vill helst bara ligga i bädden under en fleecefilt och sova. 
Vi försöker verkligen att aktivera henne och få henne att tänka på annat än valpar... men det är inte lätt ska jag säga... så... i torsdags pratade jag med veterinären och det beslöts att hon måste få stopp på mjölkproduktionen för att få stopp på de galopperande hormonerna.
Nu har vår lilla prinsessa fått medicin och förhoppningsvis är hon sitt vanliga jag om några dagar.







Igår beslöt vi oss för att trotsa väderleken och åka till Paradiset och min pappa hängde på... Vi har ju en kaj att bygga klart och ett skärmtak att få upp.
Lördagen var fantastisk... Vindstilla och till och från strålande sol...




Det gäller att ha bra stenar när man (läs vi) ska fixa kajen. Runda är inte bra annat än till "fyllerimaterial" eller att pynta med... Kantiga stenar med plana ytor är bra. Det går åt mycket sten och rätt sten om kajen ska stå emot isen i vinter... Gäller att vara "stenrik" om det ska bli bra.




Söndagen... mulet och en svag bris från nordan som gjorde det att det kändes illans kallt och ruggigt... Men skärmtaket kom upp... nu saknas bara några plåtar och en trälist innan vi fortsätter med att återställa den platsbyggda soffan. Förhoppningsvis blir vi klara innan vi tar upp båten.


 
 


Vi höjde skärmtaket med ca 50 cm... och bytte plåt till samma som vi har på taket. 


 


Nu har jag lite tvätt att hänga... en påse godis att djupdyka i och en film att titta på.


Må gott





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...