lördag 14 september 2019

Det blåser alltid på någon sida om det inte är vindstilla



Igår efter jobbet for vi till Paradiset och idag har vi röjt, plockat hem allt som inte ska vara kvar över vintern.
Vi har stängt Paradiset, men inte tagit upp båten. Vi kanske kan åka ut någon mer gång innan båten dras upp och ställs undan för vintern...men då har vi med oss en picknickkorg och är bara där över dagen.
Idag har det blåst småspik och vågorna har slagit upp högt över kajen. Det blåste så mycket att flickorna sökte lä och ville inte vara på siden där det blåste... för så är det... Det blåser alltid på någon sida om det inte är vindstilla och idag var det den östra sidan av huset som hade lä.




Om man inte låg inne förstås...



Pappa kom och hjälpte oss... innerligt tack för det.
Badstegen som nästa år landade på ön för 20 år sedan har börja rosta... det har nu sågats bort för att fixas med en ny fin del.

 


Just som vi satte oss i bilarna, japp... vi var tvungna att ha båda bilarna med för att få med allt hem, kom regnet och himlars vad det regnade. Jag är glad att det inte kom när vi åkte över sjön... 18 sekundmeter i byarna tyckte jag räckte och kom i land dyblöt.

Nu är vi hemma i stan och har packat upp det mesta. Tvättmaskinen surrar i badrummet och flickorna ligger utslagna i sina bäddar...

Så... en smörgås på det... och lite havredryck med chokladsmak.

Må gott





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...