lördag 28 september 2019

Rönnbär - superbär




När vi bodde i huset hade vi en jättefin runda vi brukade gå med Snyggingen och Bönan. Den långa svängen var på ca 5 km och ibland utökade vi den till 8 km.
Idag, efter att vi tagit upp båten och stängt Paradiset på riktigt, tog vi bilen och åkte till våra gamla "hustrakter" för att ta 5-kilometersrundan. Vi gick och hummade och pekade ut varenda sten, träd, buske som vi hade minnen från.
Julia och Savannah traskade på bredvid och hade fullt upp med att titta på allt det nya.



 

Nu är vi hemma och har ätit "chilihet" köttfärssås med färsk pasta...Flickorna ligger mätta och utslagna i sina bäddar. Himla skönt en långsam lördag.


Förra helgen plockade jag rönnbär från rönnbärsbusken vi har i Paradiset. Jag frös ner dem för att de ska bli lite sötare och några dagar senare tog jag ut dem och lade dem för att torka i rumstemperatur.
Läste att tre rönnbär innehåller lika mycket C-vitamin som en vuxen människa behöver per dygn och det även om de är torkade. Snacka om SUPERBÄR.
Dessa ska jag nog ha i bakverk och/eller i müslin. Tror dock att de ändå kommer vara lite (läs mycket) sura... men det gör inget.





En liten chokladbit på det här och någon bok att läsa.

Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...