söndag 10 december 2023

Svårt att hitta julstämningen



Just nu... orkar inte se nyheterna. Det är för mycket skit i världen jag inte kan påverka, utan jag blir så illa berörd över det jag får till mig att "det räcker nu". Jag går in i min lilla värld... den stora är för grym och brutal för att jag ska klara av mer. 

I min lilla värld, spelar jag julmusik, för att få julkänsla. Det går "så-där". Den där känslan vill liksom inte infinna sig. Jag trodde att jag skulle bli lite pepp om jag läser andra bloggar. DET blev jag inte. Tvärt om... Jag fick dåligt samvete för att jag inte bakar, dukar vackert, "vårdar min hud" eller har nya fina adventskläder. Så det får vara så ett tag... 





Jag har i alla fall tagit fram lite julpynt. Det som saknas är julgranen, men det får vänta tills dagen innan julafton. 





Inte blev det bättre av att jag i fredags tappade bort mina gamla ärvda skinnhandskar. De som är mjuka och perfekta när jag ska hålla i Julias koppel. Jag gick och fräset över detta och igår, när T var ute för att fixa något kom ett sms... "Är det dessa Du letar efter" skrev han och där... i framsätet på passagerarsida låg de. Dagen blev aningen lite bättre... 





Jag har slagit in paket... Något litet kvar...


Uppenbarligen har liten flicka varit snäll så tomten har sett till att det finns till henne på julaftonen.



Så har vi haft Bill här... Han kom igår och återbördades till sin "riktiga" familj på eftermiddagen idag. Nyduschad och klorna klippta. Han gjorde inte många knop här. Han är ju en liten farbror nu. 8,5 år är han och när han kommer... gosar han ned sig i sin bädd och lägger upp läppen på kanten. Där ligger han och njuter tills det är dags att äta eller gå ut och göra toalett. Himla bra sätt att spendera en dag på när världen är grym och kall.


Inte ens "The magic forest" i Stadsparken kan få mig på julhumör. Vet i katten vad som ska till för att jag ska känna mig peppad för en av årets största högtider. Jag känner bara stress och oavsett vad jag gör eller inte gör, får jag dåligt samvete. Kanske är för att jag jobbar heltid och pluggar halvtid och har ytterst lite fritid. Det är "bara" en uppsats kvar... sedan ska jag vara ledig när jag är ledig.



Nu ska jag äta en lite pepparkaka med apelsinsmak. Det kanske slinker ner två eller fem. Allt för att hitta julstämningen så här den andra advent.


Må gott

I´ll be back.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...