söndag 3 december 2023

"Varm-vit" glödlampa betyder inte att det är ett mjukt gult ljus.


Första advent och äntligen kom solen. Vi har gått hela veckan i ett mörker. Mörkt när vi åker till jobbet och nästan svart när vi kommer hem. Är det nu det snart ska vända, för det är himla jobbigt. Jag behöver sol, värme och massor av vindstilla dagar. Jag beställer det till i sommar.



Idag har fröken Julia varit på julmarknad och fått springa av sig på en stor snöfylld gräsplan. Gäller att passa på, sa T. Tror han syftade på att det var lite sol framme.




Har börjat jula lite... några ljusstakar har allt åkt fram och i kväll tänder vi första ljuset i ljusstaken jag för himla många år sedan fick av mina föräldrar. Såg den i ett fönster på hemslöjden och insåg att det var just den jag ville ha. Så jag önskade mig den i födelsedagspresent och sedan dess har den hängt med.



Så var det där med att hitta rätt glödlampor. ÄNTLIGEN har vi hittat rätt så de gamla som drar väldants mycket el, har vi plockat bort. De tre sista försvann idag. 

Nu har vi led-lampor och i rätt färg på ljuset. 



I denna lampa måste det vara ett mjukt gult ljus och det var inte bara att köpa en "varm-vit" glödlampa. Det betyder inte att det är gult ljus utan det kan vara skarp "varm-vit"... Måste banne mig vara "glödlamps-schinjör" för att veta vad man ska titta på i de där skalorna. Måste fotografera av kartongen som lamporna ligger i, för annars blir det fel nästa gång det är dags att byta.



Nu har vi en middag att fixa och lite julmusik att spela. Det sistnämnda frågade T om vi kunde skippa... Jag förstod inte vad han menade.


Må gott

I´ll be back.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...