onsdag 5 augusti 2009

Idag har vi FYNDAT - LEKSANDSSTOLEN

.
IDAG HAR VI HAR FYNDAT... och då menar jag JÄTTEFYNDAT.
I morse satte jag mig (som jag gjort alla dagar på semestern) för att "scanna av blocket". Vi vill ha den äkta LEKSANDSSTOLEN, den med "stolstämplen" under sitsen och SJU "pinnar i ryggen" och vi vill ha 14 st till matrummet. "Snacka om krav" har T sagt hela våren och suckat.
ETT krav har dock T haft... Det får vara max 20 mil tur och retur för att köpa dessa stolar och helst inte en åt gången utan minst fyra. HUR LÄTT ÄR DET???
Tittade på "angränsande län" och där fanns en annons på "billiga STOLAR 64 st" och jag tänkte i mitt stilla sinne att det nog var plaststolar, men klickade ändå för att kika. För VEM har 67 likadana stolar att sälja.
Höll på att dratta av stolen jag satt på... för där... mitt framför mig fanns det 67 st LEKSANDSSTOLAR för 50 kr st och om man tog sex st då fick man dem alla för 250 kr. JISSES vi skulle ha 14 och det betydde 600 kr.
T ringde omedelpåengång och vi skulle få komma och kika på kvällningen... När kvällen kom, och T fixat kärra, stack han iväg ensam för att kolla. Efter ca 1½ timme ringde han och berättade att vi nu är ägare av 14 LEKSANSSTOLAR med sju pinnar i ryggen och med stolsstämpel i sitsen. *hoppar och jublar*
.

.

.
Ser Ni stämpeln??? DET GÖR JAG... *Ler lyckligt*
.

.
.
.

.
.

.

.
.
Nu är alla 14 stolar inburna och i morgon ska vi se över dem NOGA. Några måste limmas, alla måste slipas och målas med råvit linoljefärg (minst tre tunna lager) och sitsarna ska kläs i ett grovt oblekt linnetyg (tror jag) Det kommer ta tid... men det är det värt. *LER SKITGLATT och snurrar ett varv på stolen*
.
Nu ska jag ta och provsitta ALLA våra 14 nya stolar. *LER*
.
Må JÄTTEGOTT
..

8 kommentarer:

  1. Så kul att du hittade min sida och tack för din så söta kommentar... Vilket otroligt fint fynd... helt fantastiskt... vilken lycka...
    Nu ska jag titta vidare här... så mycket fint att titta på...

    Ha en underbar dag...
    Många kramar
    Elin

    SvaraRadera
  2. Men HERREGUD människa! Vilket klipp! Tog du inte de andra stolarna också så du kunde sålt vidare till mig?? :) Superfint stolar - förstår att du känner dig GLAD och LYCKLIG över dessa fina. Ett verkligt fynd!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Jenny...
    *Skrattar* Med facit i hand...HADE jag vetat att det verkligen var LEKSANDSSTOLEN när vi ringde hade jag köpt alla 67 och sålt dem vidare... och när T kom och såg att de var de äkta... då var alla tingade utom våra 14... så det var de vi fick och jag är JÄTTENÖJD.
    *KRAMAR om`na*

    Elin...
    Du är välkommen att kika och tack själv.

    *Kramar om*

    SvaraRadera
  4. Härligt att se att det finns folk som har koll på det här med en "äkta" Leksandsstol.
    Och grattis till ett riktigt klipp.Ser fram emot att se resultatet efter ommålning.Kanske kan jag få lägga ut en bild på den blogg jag ska försöka komma igång med(går trögt,men lite omprioriteringar kanske kan lösa det hela).
    Lycka till! från Eva på Leksandsstolen

    SvaraRadera
  5. *LER LYCKLIGT*
    Hejsan Eva och TACK... Tusen tack!

    Självklart får Du lägga ut bild på Din blogg och jag ska även uppdatera när vi börjar med stolarna. Håller på att ta reda på vilket lim som är bäst och vilken färg som är lämpligast.

    Må gott... GODISGOTT.

    MVH

    Britt

    SvaraRadera
  6. Vilket fynd!
    då får man nästan ta och hälsa på och provsitta! :)

    SvaraRadera
  7. Hejsan hjärtat (Lovestick) Du är alltid välkommen.

    *KRAMAR om hjärtebarnet*

    SvaraRadera
  8. Hej
    Läste om din lycka över leksandsstolarna. Kul. Vet du om det fortfarande finns stolar kvar? var hittade du annonsen?
    Kan du hjälpa mig, jag söker efter 2 st leksandsstolar.
    Kerstin.
    kerstinha@telia.com

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...