fredag 6 november 2009

Lösa hundar och flexikoppel

.
Nu är jag rent utav SKITFÖRBANNAD, ARG, LEDSEN, UPPRÖRD, SUR och lite obstinat... men bara lite. *BLÄNGER*
Vi flyttade hit till denna del av stan i januari i år och har på den tiden blivit mer eller mindre överfallna FYRA GÅNGER av löst springande hundar. När vi bodde mitt i stan hände detta ALDRIG. Men är... bland villorna är det rena rama anarkin. HUR I ATTAN TÄNKER FOLK. Idag hände det IGEN...sonen var ute med snyggingen (som alltid går kopplad i tätbebyggt område eller i närheten av hus) och möter vad man i kvarteren kallar GOLDENGÄNGET. Det är ett gäng familjer som köpt vovvar missat att GOLDEN RETRIVER är en jakthund och ett rovdjur och även om de är söta...MÅSTE FOSTRAS. *FÄSER*
Som vanligt är det en av kvinnorna som INTE har sin hund kopplad och som givetvis ser sonen och Åke. Sonen ropar till kvinnan "KOPPLA DIN HUND"... Han platsar Åke, som sätter sig, ÄVEN om han morrar så rör han sig inte. Kvinnan har ännu inte kopplat sin hund utan ropar lite lamt att den ska komma... HALLÅ... har hon inget "inkall" på sin hanhund hur kan hon då tro att den ska komma när det är en annan hanhund sittandes i koppel ett tiotal meter därifrån.
Sonen skriker ännu en gång... "KOPPLA DIN HUND"... Nu tar kvinnan upp en liten pipa och visslar... och som väntat SKITER HENNES HUND I DETTA och rusar fram mot Åke. Sonen ställer sig mellan hundarna och skriker igen till kvinnan... "FÖR I HELVETE KOPPLA DIN HUND"... Nu GÅR kvinnan fram och tar tag i sin hund som VRÅLAR mot sonen och Åke... och så säger hon till sonen... "oj, det här gjorde du bra"...*KOKAR*
.
Jag undrar om hon skulle vilja ha 46 kg SnyggÅke vrålande mot henne och hennes hund... Kan tro att hon INTE vill det...så varför ska vi ha hennes monster vråla mot oss.
Nu hände inget TACK och lov för det... men tänk om...
Jag har för tredje gången pratat med polisen om denna kvinna och nu tänker jag ta reda på vad FRUNTIMMRET heter och göra en riktig polisanmälan. Är trött på människor som inte tar ansvar... Fick förresten reda på att det är 1500:- i böter om man har hundar okopplade i tätbebyggt område... Med tätbebyggt område i vår kommun menas även den lilla skogsdungen mellan två tätbebyggda områden.
Skulle det vara så olyckligt att hennes vovve biter den som är ute med Snyggingen (som är kopplad) och han går i försvar och biter hennes vovve till döds. Enligt polisen vore det illa, men vad som händer är att vi (försäkringsbolaget) får betala kremering av henne vovve, men hon får böta mellan 1500-10 000:- och i värsta fall (men då ska det vara riktigt illa) kan det bli finkan. Det beror på hur illa det gick för Snyggingens hundförare.
.
.

Det finns ytterligare ett gäng hundägare i området som ÄR HUR KORKADE SOM HELST. De har sina vovvar i full koppllängd, i flexikoppel och hunden går FÖRST. Hur i hela friden ska jag göra när jag möter en vovve i ett gathörn och hundens ägare kommer 15 meter bakom och kan inte se att vi kommer. HUR TÄNKER DE DÅ? Har även sett att dessa flexikoppelsIDIOTER låter sina "älsklingar" kissa på flera brevlådor efter gatan. Även detta ska jag ta tag i... och tycker de att jag är en "surskata" i nr 15... VEM BRYR SIG? Störst hund vinner... *Flinar stöddigt och JÄTTEMOGET*
.
Nähä go´vänner... Nu är det fredag och vi diskar fortfarande i badkaret... Idag har el-George varit här och fixat MASSOR av fin el.
Sonen är på träning och T är ute med Snyggingen... När de kommer in ska vi ta tag i det där köket.
.
Må som GODIS... det gör jag, nu när jag fått berätta om KORKADE hundägare i vår närhet.
.

7 kommentarer:

  1. Korkade folk det finns! Hur kan man tro att man kan ha sin hund lös om den totalt skiter i en när man ropar att den skall komma. *mörkrädd*

    Zita znoppisen har vi lite dålig inkallning på oxå tyvärr... hon har ju så mycket annat att göra och hitta på ;) ... så då blir det koppel för hela slanten, förutom när hon är på tomten eller i skogen där det inte finns en kotte.

    Det värsta är väl att trots att man har sin egen hund kopplad så kan ju vilken hund som helst (som inte är kopplad) rusa fram helt obefogat och attackera om man har otur. En vänt till en en vän råkade ut för det, skulle ta ut sin dobbis ur bilen och blev påhoppad av en lös mastiff (tror jag det var), slutade i blodvite och besök hos polisen.

    Må väl, Kram!

    SvaraRadera
  2. Hejsan...

    Det är just det jag bävar för... att vi får en okopplad hund mot oss och någon av oss blir biten och Snyggingen går in i försvar. Har börjat gå omvägar runt mötande hundar, då jag inte längre litar på ANDRA hundar och dess ägare. Snyggingen litar jag på, men jag vet aldrig vad jag möter. Trist.

    Vad gäller inkall på Snyggingen känner jag mig ganska trygg. Men bara ganska... En boll som ligger i gräset tror jag inte jag skulle kunna bryta hans framfart i. MEN det tränar vi på. Vet dock inte vad som skulle hända om han (okopplad) skulle möta en annan hane och DET tänker jag inte ta reda på heller.

    Hoppas det gick bra med Din väns vän och dennes dobbis.

    Må som GODIS...

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera
  3. Hej det var länge sen! Måste säga att det lät som det var jag själv som skrivit detta!! Har EXAKT samma folk här! Blir fullkomligt galen! Och flexikoppel borde inte finnas! "han är snäll, det låter bara värre än vad det är!" Den klassiska! JA MEN MIN HUND ÄR KANSKE INTE SNÄLL NÄR DEN BLIR PÅSPRUNGEN!!Föresten, jag har en liten chokladpralin här hemma =) Ha det gott, /Jonna!

    SvaraRadera
  4. Hejsan JISSES VAD KUL ATT DU ÄR KVAR I CYBERRYMDEN...*KRAMAR om`na*

    Nu blir jag nyfiken...vad är det för pralin???

    Må underbart...

    *KRAMAR igen*

    SvaraRadera
  5. Jajamensan jag är med!!=) och läser om er hela tiden! Det är en 12 veckors brun dobbis-tik vettu;) Letat och letat och stått över vissa erbjudanden, men till slut kom hon hem för 4v sen=) Fullt ös nu! Om du har Facebook,(?) leta efter mig där så finns det bilder,Jonna Qwarfordt.

    SvaraRadera
  6. Jamen JÄTTEROLIGT...*LER med hela mig*

    Jag har inte Facebook... *Skrattar* Funderar på att starta klubben "Våga vägra Facebook". Men Du har juh min mejl... sänd gärna över någon bild... Det ser jag fram emot.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  7. skickade till din jobb mail nu tror jag =) den enda adressen jag hade

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...