måndag 25 april 2011

Fiskgjusen är tillbaka till Paradiset

Fönsterrenoveringen fortsätter med Paradisets fönster. Oljar vi inte, så slipar vi. Målar vi inte, så skrapar vi... Inget fönster är klart, men det är på gång.





Vi har varit ute i Paradiset två gånger denna helg. Påskaftonen lade vi i båten i sjön och for över. Krattade HELA ön... Det säger mest hur stor/liten den är. Snyggingen rusade runt yster av glädje över friheten och vi satt i solen och fikade.


Kajen har rasat på några ställen. Isen, vågorna och det höga vattnet har gått hårt åt stenkajen mot väster och det får vi fixa till så fort vattnet blir varmare så det går att kliva i. Något Snyggingen inte hade några problem med. Han tog första doppet på påskaftonen och andra doppet idag.






Jag hoppades att bryggan skulle följa med isen ut när den gick upp... men icke då. Nu får vi ha den som fyllnad på "sprängudden" innan vi lägger på jord. Kan bli bra.













Fiskgjusens bo har varit tomt i några år och förra året hade vi en gjuse som fixade ett bo på ön bredvid det tomma boet. I år har den ensamma gjusen sällskap av en partner och de håller på att boa in sig i sitt rede. Två stora pampiga fåglar ser vi på ön närmast Paradiset. De sliter för att lägga alla pinnar rätt i sitt rede.












Idag har vi rivit ut det sista av linoliummattan som legat sedan 1957. Nästa gång vi åker dit börjar vi slipa och förhoppningsvis kan vi lägga hårdvax på trägolvet innan slutet av maj.





Rönnen som bävern var och åt på förra sommaren klippte vi ner ganska mycket, men det kommer nerifrån och idag har jag gödslat med "koskit"... Måste bli bra!
























Nu go´vänner är det dags för mig att ta mig an stryktvätten... Det är en redig hög vill jag lova och den är det bara jag som bryr mig om...

Må gott... Det gör jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...