lördag 2 april 2011

Trött

.

Skitlördag... skitväder... skitmående... skittrött... T vaknade med migrän och med ett litet piller och sova frukost ett par timmar är han med i matchen igen. Sonen är och gör högskoleprovet och han är fortfarande lika brun och vacker. *Stolt och jätteOpartisk mamma håller tummarna* Det känns som om allt går i kvartsfart och jag skulle behöva sätta mig och skriva lite på B-uppsatsen. Orkar inte just nu...
.


.


Snyggingen fick akut operera om sitt ben i torsdags och nu är han himla mycket punktmarkerad. Han är inte ensam en sekund.

Anledningen till första operationen är att Snyggingen var ute och sprang i skogen och när vi kom hem såg jag att han hade rivit upp en lång reva på insidan av låret. Detta läkte jättefint, men troligen hade ett "främmande föremål" stannat kvar i såret och kapslat in sig och det blev ett himla fult ärr som Snyggingen inte lät bli utan "gnagde" på så fort han kom åt. I oktober 2010 opererades detta ärr, men TantVeterinären hittade inget inkapslat utan trodde det hade försunnit när Snyggingen gnagt.

Snyggingen fick nu en munkorg typ tygstrut, att trä på nosen. Krage är inte att tänka på då han kommit på hur man "dödar" en sådan. Han trycker ner huvudet mot golvet och kragen (tre stycken på 1½ timme) splittras och sitter som fina kronblad runt hans hals.

Munkorgen, typ tygstrut, FUNGERAD INTE, då SnyggÅke visade upp färdigheter liknade en myrslok och med sin MYRSLOKSTUNGA lyckades han slicka bort ALLA stygn. Klart Obra. Ännu ett ärr uppstod som SnyggÅke inte kunde låta bli att slicka och smågnaga på. Vi träffade TantVeterinären vid ett flertal tillfällen och provade Lotagen och kortison för att mjuka upp ärret inför ännu en operation. Denna gång inköptes en munkorg typ GALLER och vovve ser farlig ut när han har den på sig.
.
Tisdagen den 22 mars opererades ärret igen. Varför, kan man tycka... ett ärr är väl skit samma. Jadå, det är det... OM vovve låter bli det, annars kan det bli förödande. De kan få in massa elände i detta och i värsta fall blir det jättesjuka.

Torsdagen den 24 mars fick vi åka ner med SnyggÅke till veterinären igen för att häfta ihop då två stygn gått upp. Detta berodde inte på att han kunnat slicka upp det utan för att det är så tight på insidan av hans lår att det stramar jättemycket i såret.


I torsdags (31 mars) började vovven halta och jag stoppade in honom i bilen för att visa upp honom för Tant och FarbrorVeterinär igen. Trodde det skulle räcka med lite mer smärtstillande, men INTE det.

Snygginens sår hade spruckit upp ännu en gång (det går troll i detta), så nu tog de in honom akut. Satte slangar i sårkanterna och sydde (om jag förstod rätt) i skinn OCH slang. Detta för att avlasta skinnet så det kan vila mot slangen under tiden det läker.

Han fick antibiotika och ännu mer smärtstillande, order om att VILA och röra sig försiktigt. DET är inte lätt med en liten dobermann (48 kg) kan jag säga, men just nu är han så slut av detta att han sover ganska mycket. Han vill ligga nära, där vi är, och just nu ligger han i sin bädd nedanför mina fötter och snarkar. *LER*


Vi hade tänkt att ställa ut honom om några veckor i Västerås (och har också anmält till detta), men jag misstänker att det inte kommer gå. Han äter dåligt, men ändå bra utifrån det läge han har. Han får inte röra sig så mycket och tappar därmed kondition... Något vi snabbt bygger upp igen, bara han blir av med stygnen. *Otålig*

.


Vet Ni hur SVÅRT det är att få bandaget att sitta kvar. Inte för att Snyggingen slickar eller biter bort det, utan för att DET HALKAR NER ÄVEN OM DET ÄR TEJPAT. Det är omöjligt att få det sitta någon längre stund. *suckar uppgivet*

..





Vårt badrum... är en sorg... Det är som att gå in i en aprikos PLASTPÅSE och taket är GULT. Vi har ännu inte sparat ihop till renoveringen av SORGEN, men vi jobbar på det. T, tog tag i lite av sorgen och fixade upp hyllor och bänkskiva över tvättmaskin och tumlare. VIPS känns det inte som en stor sorg, utan nu går det att härda ut... ett lite tag till.
.






.

Idag har jag börjat grundmåla fönsterkarmen till ett av Paradisets fönster. I ett par veckor har jag strukit linolja blandat med terpentin på det rena träet. Nu blandade jag vit linoljefärg med lacknafta så det blev "blaskigt" och strök första gången som en grundmålning. Det har nästan torkat och i morgon kan jag förhoppningsvis stryka andra gången. *LER*




.


.


.


Nu go´vänner är det dags för mig att börja med middagen...

.

Må gott... ÄVEN om det är en SKITLÖRDAG.

.

2 kommentarer:

  1. Stackars snyggingen..
    Det är så jobbigt när de inte kan låta bli såren..
    Vi hade problem med vår perser när han blivit opererad.
    Tillverkade en body till honom men han fick panik i den :)
    Man kan ju inte vakta dem dygnet runt..
    Hoppas det löser sig för er fina vän!

    Hoppas också att söndagen blev lite bättre än lördagen för er :)

    Ha det gott!
    kram kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan i Smultronlyckan...

    Jooo, det är synd om vår Snygging, och i morgon ska han läggas in för en redig koll så det inte blir något tok av det hela.

    Jag förstår att Er perserkille fick panik med en body...det är juh liksom inte vanligt att ha en sådan...

    Må gott

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...