lördag 30 april 2011

Tjuvfiske i Paradiset

Bland det godaste som finns, är grön färsk sparris, försiktigt stekt i smör och rapsolja. Lite pressad citronsaft och flingsalt... Det är så ljuvligt gott att det nästan är syndigt. Har svårt att dela med mig av njutningen till övriga familjemedlemmar. TUR är väl att sonen INTE gillar syndigheterna, men hans J är lika tokig i de gröna små sparrisarna som jag.

 


























Häromdagen grillade vi hemmagjorda hamburgare med färsk oregano och vitlök, ugnsstekta potatisklyftor och FÄRSK sparrris... Då är det synd att man blir mätt.











Idag har vi varit en vända till Paradiset och som vanligt när vi kommer ut är det NÅGON som haft fest när inte vi varit där. Denna festmåltid består av KRÄFTOR... DET kallar jag TJUVFISKE... å jag vet vilka det är... Vi har fröken Häger, herr And och herr CanadaGås som inte tackar nej till PARTY... Fröken Häger har visat sig vara värsta partypinglan och hon ger sig INTE förrän hon är både mätt och trött. *Muttrar*

 

Kvällens klo...














Nu go´vänner är det dags för mig att ställa mig vid spisen... annars blir det ingen mat i detta hus. Snygginen ligger och gnager på en tjursnopp och T har legat och vilat och jag hör hur han rör sig på övervåningen... Sonen och hans J, är hos sonens pappa och Tanterna ligger och sover... TantKarin snarkar högst.

4 kommentarer:

  1. Mmmm, det där lätt gott... sparrisen menar jag. Det får jag testa när jag får börja äta igen :)

    Det blir inte så mycket till brasa idag, tar det väldigt lugnt då jag fortfarande inte äter ngt annat än soppor... stackars H-O avstår från att grilla och ha det gott... men snart så :P

    Hoppas ni har en glimrande valborg!

    Puss och kramis

    SvaraRadera
  2. Hejsan Carina...

    Självklart ska Du testa sparris när Du börjar äta annat än flytande. Det är syndigt gott och balsam för smaklökarna. När man inte ska äta så mycket... DÅ ska man äta GOTT.

    Må fint

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  3. Grön sparris är underbart.... kan ätas till det mesta!!! Odlar du själv?

    Hoppas att ni hade en skön valborgsmässoafton!!! :)

    Ha det fint!!!
    KRAMAR♥ Maria

    SvaraRadera
  4. Hejsan Maria

    Näe...odlar inte sparris... å jag vet inte hur jag ska göra med jordgubbarna i år... Mördarsniglarna åt upp nästan alla förra året.

    Må gott

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...