torsdag 5 maj 2011

Sonen har fyllt och Snyggingen är dopad i 4 veckor.

Sonen har fyllt år och jag ställer mig ännu en gång frågan... "HUR i katten gick det till när sonen växte från 1 år till 21"... vart tog åren vägen... När han var lite plutt sa alla att jag skulle ta tillvara på tiden med den lille... för det går så fort... Jojo!!! visst tänkte jag... Ett år är skitlångt. MEN SI DET ÄR DET INTE... bara för några år sedan gick han och höll mig i handen och tyckte världen var så stor, så stor... Igår fyllde pluppen 21 år och jag kan bara utropa ett


JÄTTEGRATTIS

till min älskade son













För första gången fick jag inte baka någon tårta. Det skulle vara jordgubbar, glass och chokladsås.










På lördag var det meningen att vi skulle ställa ut Snyggingen i Lidköping... men han har gått och DOPAT sig. På påskaftonen hoppade SnyggÅke ner i båten och skadade en tass. Hans vänstra tass fastnade i en upp-och-ned-vänd diskbänk och halkade och "krokade" i hälen som fläktes upp en bit. Detta lindade vi snabbt och trodde det inte var så farligt. Det ville dock inte sluta blöda och i torsdags fick vi träffa tant-veterinär och sydde i hälen. Allt var frid och fröjd tills i tisdags. När jag kom hem från jobbet såg jag att ett stygn hade gått upp... ÄR JAG FÖRVÅNAD!!! Tänkte mest att nu får vi vara försiktiga.... Detta räckte inte...att vara försiktig menar jag, för när T tog en promand med Snyggingen brast HELA såret upp och blodet RANN.

Ingen veterinär i stan kunde ta emot oss... Så är det när vår lilla stad inte har något djursjukhus, utan vi fick stoppa vovven i bilen och styra kosan mot Strömsholm. Där blev vi väl omhändertagna och Snyggingen blev sydd igen och denna gången ska han ha bandaget HELA tiden och inte som tidigare "bara ett dygn och läkningen ska ske luftigt". Vi får lufta när han ligger still och är ÖVERVAKAD.

Denna gången fick han medicin som räknas som DOPINGKLASSAT och han får varken tävla (vilket hans matte aldrig skulle våga av ren feghet från sin egen sida), eller ställas ut på fyra veckor. Under två veckors tid får han endast ta 5-10 minuters försiktiga promenader 4-6 ggr/dag. Vi ska undervika rastning i smutsig miljö. SnyggÅke får inte vara lös, leka med andra hundar eller hoppa i möbler... (vilket han ALDRIG skulle komma på tanken att göra)...eller ur och in i bilen... Det sistnämnda är ett elände... Ska säga till T att han får bygga en RAMP för hopp i och ur färdmedlen under Snyggingens konvalecens.








Har skaffat mig en ny leksak då dem gamla tagit slut... Det är massor att lära sig och HIMLARS vad mycket grejjer jag inte visste att jag behövde.

Att svara i denna tingesten, vet jag INTE hur det går till... men ringer gör det. Jag återkommer med vad jag tycker om dyrgripen när jag lärt mig hantera den.









Må gott... Det gör vi snart.



1 kommentar:

  1. Ser att fröken har skaffat sig samma mobil som sambon nu har beställt *ler stort* Vad tycker fröken om den?

    Själv har jag beställt mig en vit iphone :P .. som inte har kommit ännu.. :(

    Kramar om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...