onsdag 11 maj 2011

Utan vovve i Paradiset och Lillemannen 1 år.

.

Vårt äppelträd står i knoppning... inte så jag kan påstå att det KRYLLAR av blomknoppar, men går det som jag hoppas, då har vi sju Katjaäpplen i sommar. Kanske inte kan begära mer av ett träd vi planterade för två år sedan.


Dillpionen jag fick av SysterYster i höstas tog sig och nu blommar den med svulstiga men skira knytnävestora blommor...




För första gången sedan vi fick Snyggingen som vovve i familjen har T och jag varit i Paradiset utan vovve. Vi åkte dit i helgen och började slipa golv. Det kändes konstigt att åka dit och inte ha en yster SnyggÅke med i bilen... eller en ivrig vovve i båten... MEN, då han är justerad och INTE får hoppa i och ur bil... i och ur båt... MÅSTE vara still, då fick han vackert stanna hemma med sonen.


Vi trodde det skulle bli svårt att slipa golvet snyggt, men efter ett litet tag och liiiiiiiiiiiiite för fint slippapper, var T och jag nöjda. Nästa gång tar vi med oss grövre slippapper och ger oss i kast med sliperiet. Förhoppningsvis kan vi vitpigmentera golvet och hårdvaxa det innan midsommar. Då är det bara resten kvar.



Första glaset är ilagt och kittat i fönsterramen och nu håller jag på att måla det med linoljefärg. DET tar dygn att torka men det är det värt. Jag har inte tänkt att måla om dessa fönster under min livstid och jag tänker bli ca 112 år.


I helgen hade vi besök av en liten kille som fyllde ETT ÅR och som firades med hallontårta och nakenspring (av ettåringen och INTE mig om det var någon som trodde det) grillat och tsatziki.

JÄTTEGRATTIS LILLEMANNEN


Nu go´vänner är det dags för mig att ställa mig vid spisen... Idag blir det fria fantasier i grytorna och jag utgår från modellen "HÄR HAR DU DITT KYLSKÅP" när jag vilt fantiserar ihop dagens middag.

Må som GODIS... JÄTTEGOTT

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt det låter att kunna åka ut så där till ett litet "paradis"! Det blir nog jättefint med golvet!!! :)

    Vackra blomsterbilder... ♥

    Hoppas att snyggingen blir bra snart!!!
    KRAM KRAM♥

    SvaraRadera
  2. Hejsan Maria...

    Det är härligt med ett eget litet (med betoning på litet) Paradis.
    Vad gäller Snyggingen så håller skadan på att läka och han blir snyggare för var dag. *LER*

    Må gott

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...