tisdag 1 januari 2013

En lugn nyårsafton

 
Det är fantastiskt att ha tre så olika individer i vårt hus. SnyggÅke 5½ år, en mogen man i sina bästa år som på ett fint och mjukt sätt visar den lilla 6-måndersvalpen tillrätta. BönanTanja, även hon 5½ år och som på mammors vis talar om för valpingar var skåpet ska stå. Aj lavv it. En liten Greta, 6 månader som dyrkar de två vuxna individerna och härmar dem i det mesta.
 
Här-om-kvällen, när vi skulle sova... låg Greta och pep i sin bädd bredvid Snyggingen... Efter några minuter hör vi ett mjukt muller ur hans strupe...inte elakt eller hårt... ett mjukt fint muller och Greta suckade ljudligt och somnade... DET är kärlek. Han talade om att, jag är här... Du kan vara lugn och sova.
 
 



Nyårsaftonen... hade vi fyrverkeri från kl. 13.00 i vår stadsdel. Det gillar jag inte. Våra hundar klarade det hela jättefint och brydde sig inte nämnvärt. Snyggingen gick in i vakt de första smällarna men sedan var det inte så mycket han brydde sig om.
Innan kvällen åkte ut med vovvarna till skogen och lät dem rusa av sig i den tunga blöta snön. När vi kom hem, fick de mat och sedan gick de till sina bäddar...
 
 



















När de stora var ute och gjorde toalett... passade liten Greta på att "norpa" bädden. Annars låg hon mest på sina filtar nedanför mina fötter... Snarkade ljudligt och mådde allmänt bra.




Nu är det dags att rasta av våra fyrbenta.
 
Må gott... Det gör jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...