måndag 22 juni 2015

Där solen är...

 
 
 
Helt omöjligt att sova på morgonen de första dagarna/veckan på sommarledigheten... På tok för speedad och fortfarande inne i jobbtankarna... Skulle gjort si, skulle gjort så, skulle gjort mer, skulle inte gjort något... eller kunde jag gjort något!!!
 

 
 
 



Igår åkte vi till Paradiset... med oss hade vi 10 kvadrat golv som vi började lägga... eller rättare sagt spika. Om väderleken tillåter och vi kan åka ut i veckan kommer golvet vara på plats nästa helg. Då kan vi (läst T) slipa härligheten och lägga på lut och hårdvax.
Detta gjordes för några år sedan på golvet i allrummet... lutade och lade på hårdvax och det är TOPPENBRA.
Vi tar sällan eller aldrig av oss skorna när vi springer ut och in... och golvet är fortfarande jättefint. Eller så fint ett golv kan vara efter 100 år av slitage av fem generationer och oändligt många hundtassar.
Började också riva panelen där nya fönstret ska sättas in... Det var mitt jobb... Ta bort panel, dra ur spikar och lägga den borttagna panelen på någon bra plats. Den, panelen alltså, ska återanvändas när nya fönstret är på plats.
 

 
 

 
 
Bönan orkade inte vara inne i stugan med oss, utan låg på bryggan i solen. Hon är inte dum, vår lilla Ukrainska Böna... Där solen är... där är även liten Böna.
 
Hon låg mitt över två svalbon... Jojo... under bryggan har två bon byggts och det är ett himla väsen där under... och när Bönan låg över deras huvuden... var kackafonin HÖG.
 


 
 
 
 
 


Nu... väntar några rabatter att rensas och en hög med stryktvätt att strykas.

Må gott


2 kommentarer:

  1. Svalbon under bryggan var lite annorlunda. Vi har flera svalbon ovanför fönstren till lunchrummet på jobbet och det är ett himla liv - och högar med fågelskit på fönsterblecket. Så får det vara, de ger sig iväg så småningom.
    Ni är flitiga i Paradiset, men det gäller att ligga i om det ska bli något gjort!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-) Svalorna hittade till bryggan så fort den var byggd och dit kommer de tillbaka varje sommar.

      Må gott

      *KRAMAR om*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...