lördag 21 maj 2016

Att behöva tvångsmata en dobermann




Vi startade lördagen med en långfrukost och melodikrysset samtidigt som vi jublade varje gång solen bröt igenom molnen. Gäller att tänka positivt ju... samtidigt som väderleksrapporten noggrant studerades... nederbörd och från vilket håll det blåser OCH hur mycket det blåser om det blåser. Viktigt det där.





Vi for över till Paradiset även om det var himla marigt att ta sig dit. Så himla lite vatten att vi snart inte kan lägga till vid någon brygga utan vi får "klafsa" ut en bit. Bönan hade stora problem med att hoppa ner från bryggan i båten. Det skulle vara ett djupdyk på ca 180 cm och det är inte det lättaste för en nyopererad tant som ska ta det aningen lugnt.. så vi fick dra upp båten en bit på land och lyfta i tanten. Aningen förnärmad blev hon allt... men i kom hon.





Hon har allt haft det aningen jobbigt senaste månaden. Först en magomvridning med operation modell JÄTTESTOR... just när hon börjar pigga på sig får hon en stadig urinvägsinfektion och antibiotika. Medicinen gjorde att hon kräktes så fort hon åt och vi fick tvångsmata liten tant för hon slutade helt att äta. Hon som alltid tycker att matskålen innehåller inte tillräcklig mängd mat för att hon ska vara nöjd... Nu ratade hon ALLT... och då menar jag aaaaaaaaaaaaaaallt... typ fläskfilé, ost, blodpudding, smörgås, skinka... you name it...Hon kunde för sitt liv inte äta.. så det var bara att sätta henne och öppna munnen och trycka ner malet kött i strupen... fyra gånger om dagen. Jag kunde riktigt se hur illamåendet steg i hela hennes tunna kropp.
Idag åt hon själv, utan tvångsmatning och jag nästan grät av lycka... Två veckor tvångsmatning av dobermann är banne mig inte kul, varken för Bönan eller oss.

Idag blev det lite fart på henne... Hon for runt i Paradiset och bjöd in till lek. Hennes ögon var glada och hon njöt av varje sekund... Hon till och med nosputtade på mattunnan och talade om att hon var hungrig.


 
 


Nu fortsätter lördagen med en film och en balja popcorn...

Må som godis... jättegott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...