söndag 15 maj 2016

Försöker locka fram sommarkänlsan



Vi försöker tänka bort regn och en utetemperatur på nio rätt kyliga grader. "Som en svensk midsommar" muttrar T och jag är benägen att hålla med. 
Vi äter gott och inbillar oss att, om vi äter mycket glass, ÄR det som om det vore sommar. Så det gör vi... äter gott och äter mycket glass. Det sistnämnda har dock inte lockat fram sommarkänslan ännu även om vi ätit kopiösa mängder med valnötsglass, mangosorbet, hallonglass, chokladglass och hasselnötsglass.





Vi fikar på hembakad mandelkubb (kubb med garanterat spår av mandel) och chokladbiskvier köpta i ett litet bageri runt hörnet... Ett bageri där köpebrödet stoppas i bruna påsar utan reklam eller logga på.


 



Det skärs tapetskarvar, spacklas och målas... och vi hummar över hur ljust det blir med bara ett lager grundfärg. Jag kan för mitt liv inte begripa hur vi tänkte när vi stod i lägenheten första dagen då vi fått tillgång till den... "Vi kanske gillar tapeten, vi avvaktar och ser, vi gör inget än"... Det går INTE att gilla en hudfärgad tapet som gör hela lägenheten bege och mörk... och som gör att alla möbler ser skitiga ut.
Vi hade funderingar på att ta samma tapet som vi valt till sovrummet och gästrummet... en ljus grå historia... men vi gjorde en "kovändning" och tog vitt... Vitt som ljusar upp hela rummet.




Det sys gardiner till storarum och matsal och i ärlighetens namn... finns det något tråkigare att göra än att sy gardiner... längder 280 cm långa och 150 cm breda. Tre av tretton längder klara... äm... nästan i alla fall. De är inte uppfållade än då jag inte kan provhänga för att se exakt hur långa de ska vara.


 


Något sover till och från djupt.



Nu fortsätter jag med längd nr fyra.

Må gott






1 kommentar:

  1. Sommarkänslan är långt borta! Att sy gardiner är många gånger roligare än att spackla, slipa och måla flera gånger, alldeles för många moment för mig. Dina sovrumsgardiner är kanonsnygga, nästan att jag blev sysugen!
    Jobba på!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...