söndag 20 november 2016

Färgglatt svart är aldrig fel.





Vi har haft nattgäst... 13 kg kärlek... svårt att låta bli att nypa honom i läppen och han misstycker inte.
Sonen och F var på kalas och behövde "barnvakt". Isses... fattar inte att de orkar... När klockan är tidig kväll ligger jag som en strandad sjöko i fåtöljen och halvsover... och när det blir "rast" i någon film jag sovit mig in halvvägs i ... då kravlar jag mig till duschen och efter den lallar jag in och tar ett djupdyk i säng. Jag håller på att gå i ide... så är det.






Håller också på att förbereda för advent... Det är ju en vecka kvar, så än så länge är det "big no, no" för ljusstakar och stjärnor... men blommor är Ok... hade en amaryllis i somras så varför inte en liten grön "en" och några hyacinter så här helgen innan advent.


 
 



För massor av år sedan köpte jag en skänk... En jättefin ådrad skänk, där någon (inte jag) börjat skrapa bort ådringen på ena sidan... Den skänken slipade jag (läs min pappa) ner och strök lack på... Den har varit fin i alla och den har flyttat med mig vart jag än har flyttat... 
Jag har i flera år gått och funderat på att måla skänken svart och nämnde det för T häromdagen, när han låg i värsta feberyran... Idag (feberfri och ska jobba i morgon) skred han till verket och slipade lite... och har nu strukit första lagret svart. Jorå... färgglatt värre. Det blir nog bra det här.


 


Nu ska jag gå och fingra lite på skänken och se om det går att måla ett lagar till... Misstänker att det inte gör det utan får vänta tills i morgon.

Må gott




1 kommentar:

  1. Den där skänken kommer att vara jättefin i svart! Om inte min man var så motsträvig skulle jag måla några möbler svart men men ....
    Hyacinter är fina i adventstid men inte de blå som ger migrän. Har köpt några hyacinter och en amaryllis blir det nog också i veckan, det hör till.
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...