torsdag 11 juli 2024

De vita luktärterna blev inte vita




T jobbar fortfarande, men i morgon går han på semester... TRE hela veckors semester. Så himla efterlängtat. Fast... med denna sommarens väder (läs OVÄDER) gör det kanske inte så mycket att det endast är tre veckor.

Vi har i alla fall varit en sväng till Paradiset för att titta till efter veckans blåst... Allt har klarat sig fint, men jisses vad tallkottar det drösat ner... Nu blir det att plocka kottar. Vill inte ha dem ligga kvar på marken då det är himla otrevligt att trampa på. Så... kottplockning får det bli.




Denna sommar är ingen bra sommar för sockerärtor... de kommer inte i några mängder och de är tjocka i skalet. VARFÖR?!?! Samma sort som förra året å då kom det MASSOR och var spröda i skalet. 




Så var det de där med färgen på luktärterna... Här går jag och köper en attans dyr påse med frön till VITA luktärter... å inte katten blev det vita blommor. Det gör inte så mycket... men det retar mig då de vita var avsevärt dyrare än de rosa och lila. 



 

Idag... hemma i stan... har koltrasten ännu inte givit upp. Den joddlar-kvittrar-sjunger utanför vår balkong och ibland sitter den på tröskeln in till rummet och sjunger. Det har även hänt att den levererat en mask åt mig på tröskeln... Undrar vad den har för motiv för det?



Och efter gårdagens skyfall... har jag tvättat upp Julias regntäcke som nu samsas med koltrasten på balkongen. När hon har det på sig ser hon ut som en jättestor humla.



Nu väntar lite roligheter... typ åka och handla mat.


Må gott

I´ll be back.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...