tisdag 23 juli 2024

Ett dagshäng med en nästan treåring.



I morse kom N för att vara med oss när hennes föräldrar jobbar. Då fick vi äran att ha dagshäng med henne. Jag har försökt se världen som hon gör... allt är nytt och spännande. I ärlighetens namn... det skulle alla människor försöka göra... i alla fall någon gång ibland.

Vi startade dagen med att bestämma oss för att köttbullar är en bra lunch.




Sedan packade vi ner allt för en dagstripp till Paradiset... eller som N säger... ÖÖÖÖään. När vi parkerat bilen hittade hon små grodor som hon var tvungen att studera närmare.





Flytvästen åkte på och vi for kilometern över vattnet ut till Paradiset. N pratade oavbrutet hela båttrippen och jag hörde inte ett smack av vad hon behandlade. Har ju inte direkt någon tystgående elmotor på båten... men N var nöjd.



Väl i land på ön... skulle hon först inspektera högen med virke och sedan skulle hon plocka kottar och lägga i den RÖDA hinken. De små kottarna från alen var de hon tyckte var finast.



Hon kontrollerade noggrant mängden kottar...



...och myrorna på marken.



Efter det var det dags att äta lunchen som N varit med och fixat. Majs är enligt henne ett måste i salladen och så fick det bli.




På tur efter lunchen stod bevattning... Den lilla rosa vattenkannan var den hon ville ha idag. 




Ett litet "flyg" inspekterades noga...




samtidigt som vi fikade på kärleksmums. N deklarerade att de rosa strösslet var finast. och att kärleksmumsen var jättegod.



Små måste hon kolla vad som finns under bordet. Ett klart underskattat "koll" och en helt ny vy.



Sedan hittade hon de nya böckerna som T;s mamma skickat upp till oss. De måste läsas...



Sedan var det dags att åka hem... Efter vägen till bilen stannade vi och plockade smultron och skogshallon. Himla gott, tyckte N.



Efter några kilometer somnade hon...



Det var svårt att hålla henne vaken tills hennes pappa kom för att hämta henne...men det gick.



Nu är hon hämtad och jag är innerligt tacksam för att vi får hänga med vårt barnbarn. I morgon är ett nytt dagshäng... och pannkaka ville hon INTE ha till lunch, så pannkaka blir det inte.


Må gott


I´ll be back.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...