måndag 22 juli 2024

En ringmärkt duva landade på ön



I onsdags for vi till Paradiset... vi tävlade mot "regnväggen" som vi såg komma över sjön... och vi klarade det utan att bli blöta. Aningen stressigt var det dock... Jag verkligen ogillar att åka över sjön och allt blir blött. 

Torsdagen... Jamen då blåste det mellan 14 - 20 sekundmeter HEEEELA dagen.


'

Men det finns alltid någon sida på huset där det är vindstilla... i torsdags var det östra sidan. Så... där ställdes grillen upp, för grillad kyckling stod på matsedeln för dagens lunch.



Dagen till ära... var det enbart kyckling och sallad och mer behövdes inte till lunch. Saftig god kyckling marinerad i färska kryddor och vitlök. Så fick det bli.





Som sagt... det blåste massor...



och när det blåste som mest, kom det en liten gummibåt över sjön. jag förstår inte vad folk har ute på sjön att göra i det vädret... Det syns inte på bilden hur mycket det blåser... vågorna långa och djupa. Båten gick mot vågorna och då är det lättare att köra... värst är när det kommer från sidan.




Fredagen... svag bris. Himla mycket bättre. Ljudnivån lägre och T och jag kunde prata med varandra utan att skrika när vi var utomhus.


T passade på att åka och handla bra grejer... Plankor och jord. Det behövs alltid på ön.



Själv var jag och vaktstyrkan kvar på ön. Uppenbarligen hade vaktstyrkan tagit rast den dagen.



Myrorna var igång... Ett helt gäng hade utvecklats till flygmyror för att flyga ut i världen och göra fler myror. Jisses vad myror det var.



Så började vi fixa med trappen till dass... I våras när vi öppnade upp Paradiset såg vi att trappen höll på att ge sig... himla obra.




På kvällen tog vi en promenad runt ön... Det går fort. 1 minut och 32 sekunder... och då såg vi att en ringmärkt duva satt och vilade på taket. Den satt där till morgonen därpå... Undrar vart den brevduvan hör hemma?


 

Nu har vi kommit hem till stan igen... Tvättar och har handlat. I morgon ska vi träffa N.

Må gott

I´ll be back.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...