onsdag 9 februari 2011

Fisk med Citron och Chili

.
RAST... från pluggandet och hamnade här. *himlar med ögonen* Sonen är och fixar till äventyret som börjar i morgon och jag försöker förtränga eländet. Solen vräker ner och visst vore det trevligt att ta en lång promenad med Snyggingen, men den vändan har sonen redan fixat och jag har i ärlighetens namn INTE tid. Har juh bara lite rast nu och en uppgift i pluggeriet som måste bli klart.
.

.
Häromdagen åt vi så där rackarns gott igen och när det är så, då måste jag dela med mig av receptet.
.
Fisk med Citron och Chili.
.
För fyra pers.
.
400 gr vit fisk (ex torskfilé)
1 citron
salt
vitpeppar
15 gr (ca ½ paket) fryst dill. (Det går också bra med färsk dill i samma mängd)
4 dl vispgrädde
½ dl sweetchili
½ dl ketchup
3-4 msk ströbröd
.
Sätt ugnen på 200 grader.
.
Lägg fisken i en ugnsfast form.
.
Salta och peppra efter behag. Uppskattar till ca 1-1½ tsk salt och ½ tsk peppar.
.
Riv skalet från halva citronen.
.
Strö över halva paketet med dill.
.
Pressa hela citronen och häll över fisken.
.
Vispa grädden lätt och häll i sweetcilin och ketchupen.
.
Häll det över fisken.
.
Strö över ströbröd.
.
Grädda i ugnen i ca 30 min.
.
Jag serverade med hemmagjort potatismos och rårivna morötter.
.

..

.

.

.

.

.
Himla enkelt och attans så gott.
.
Nu go´vänner är det dags för mig att fortsätta läsa om "Kloka möten".
.
Må gott... DET gör jag om 50 dagar när sonen är tillbaka till modershuset.
.

2 kommentarer:

  1. Vilken tur att man kan titta in här och få "lite" matinspiration!!! Älskar fisk, så jag bara måste prova ditt recept framöver!!!

    Ha det fint gumman och var rädd om dig!!!
    ♥KRAMAR♥ Maria

    SvaraRadera
  2. Hejsan Maria

    Hoppas Ni mår bättre nu.
    Å, prova gärna fisken, den är JÄTTEGOD.

    Ha det bäst.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...