söndag 20 december 2015

Sticker medvetet ut hakan

 
 
 
Förra helgen var det Lucia och det firades i varje liten stad och i varje lite skola... MEN... jorå... MEN... jag blev aningen beklämd när jag fick höra att det finns skolor där "man plockat bort pepparkaksgubbarna ur Luciatåget för att inte stöta de små nyanlända barnen". Det var nog bland det dummaste jag hört att någon rektor/skolledning beslutat.
Är det så att i våra Luciatåg BARA FÅR FINNAS BLONDA personer men ljus hy... Vackra blonda flickor och pojkar med strutar på huvudet... äm... som förövrigt (om jag hårdrar det och sticker ut hakan ännu mer) kan liknas vid en "klubb" i ett stort land västerut. Får det inte finnas några pepparkaksgubbar eller gummor...gyllenbruna, med bruna ögon likt korinter, för att det kan stöta sig med något barn... Vet Ni... jag tror nästa ALLA gillar pepparkakor och de hör till Luciatåget, pepparkaksgubbar med hattarna på sned.
Vi kanske ska ta och plocka bort de runda, trinda tomtarna och små nissarna också när vi ändå är igång... det kan ju finnas någon överviktig eller något småfolk som blir kränkt.
 
Vet Ni... det finns Luciatåg där Lucia är mörk och det är små lintottar som är pepparkaksgubbar... DET är att tänka klokt... att låta barnen själva bestämma... Låt det vara 25 Lucior, 10 tomtar och 30 pepparkaksgubbar... Kan lova det är tärnorna som får stryka på foten.
Så... där stack jag ut hakan så långt jag kunde, med risk för att någon tycker jag är korkad.
 
 
 
 
Annars firar vi fjärde advent... MED pepparkakor, tomtar och Lucior... Vi lyssnar på julmusik, äter godis och har slagit in alla julklapparna.
 
 
 
 

 
 
Nu är det dags att ta tag i sillinläggningen.
 
Må gott
 
 
 
 


1 kommentar:

Kul att Du har lust att skriva några ord...