lördag 28 januari 2017

Du får vad Du betalar för




För exakt 10 år sedan målade vi övervåningen i etagelägenheten vi bodde. 60 kvadratmeter golvyta och 5,5 meter i takhöjd... Det krävdes byggnadsställning och många liter färg.


  
 



Soffan var rätt ny och jag hade övertalat T att åka 100 mil för att köpa den... Soffbordet fick jag ta över från mina föräldrar när jag flyttade hemifrån... Ett teakbord som de köpte samtidigt med Laminofåtöljen som även den landade i mitt hem... fårskinnet slitet och i stort behov av att bli utbytt... vilket jag också gjorde.






Soffan, borden och fåtöljen finns fortfarande kvar... men nu börjar soffan ge sig... För så är det... Du får vad Du betalar för... Bordet och fåtöljen mina föräldrar köpte var redan då inte de billigaste möblerna... och de håller än i dag snart 60 år senare... Soffan... som vi åkte 100 mil för var inte så farligt dyr och vi slog till... Den är nu så sliten att vi måste köpa ny...den håller på att ge upp i skinnet och på vissa ställen är det snart inget skinn alls... Den är inte ens vackert sliten... utan "sjavig"... Ni förstår säkert vad jag menar... Ful... trasig...kass...inte värd att ens skänka bort. Så... nu är det stora projektet att hitta en ny soffa... DET är inte det lättaste. Hittade en fining på nätet... i runda slängar nästan 100 000 kronor... INTE försvarbart sa T.




Nu har jag en lördagskväll att ta tag i...


Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...