lördag 10 november 2018

Kladdkakemuffins








Dessa muffins är som stora, kladdiga, krämiga praliner. Himla bra att ha i frysen och snabbt kunna ta fram och bjuda på.
Servera dem gärna halvtinade.


Till ca 15 st.
  • 100 g smör.
  • 2 ägg.
  • 2,5 dl strösocker.
  • 1,5 dl vetemjöl.
  • 1 knivsudd vaniljpulver.
  • 1 krm salt.
  • 4 msk kakao.


Gör så här...

1. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Rör ner det smälta smöret.
4. Rör ner de övriga ingredienserna.
5. Skeda upp i små mazarinformar. Fyll inte fullt.
    Det går INTE med bullformar.

6. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.

Låt svalna


Till chokladtoppingen
  • 50 g smör.
  • 1,5 msk mjöl.
  • 1,5 msk kakao.
  • 0,5 dl socker.
  • 1 dl vispgrädde.
  • 1 dl mjölk.


Gör så här...

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet.
3. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar till en kräm. Tar någon minut.
    Du måste röra hela tiden så det INTE bränner i botten.
4. Fördela krämen på chokladmuffinsarna och låt svalna.

Styckfrys dem och tag fram ca 20 minuter innan servering.






Må som godis... 

JÄTTEGOTT







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...