måndag 17 februari 2020

På sex kvadrat




Våningens minsta rum är arbetsrummet tillika gästrum. Det är på exakt sex kvadratmeter och är ett av de rum som till och från är mest nyttjat, om vi bortser från sovrummet. 
På sex kvadrat har jag min arbetsplats när jag sitter och redigerar. Där finns förutom arbetsbordet med dator, en 120 cm bred gästsäng, det röda plåtskåpet som är fyllt med julsaker och Stringhyllan med diverse "bra att ha saker". På sex kvadratmeter har jag spenderat mesta delen av min vakna tid idag, om jag bortser från en tripp till tandläkaren... Hade förresten inga hål.

Idag har jag redigerat massor med bilder som jag skannat in från gamla negativ... Det är ett gränsfall att de går att rädda alla. Även negativ bleknar fastän de ligger i mörka lådor.

Idag har jag lyssnat på radion nästan hela dagen och jag ska villigt erkänna att jag tycker det är jobbigt när de som pratar i radion inte kan tala så jag förstår eller när jag blir störd av olater i språket.
Två-ords-meningar och talade särskrivningar är jättejobbigt att lyssna på längre än två minuter. När någon fått någon form av hybris och säger sitt för- och efternamn i var och varannan mening och inte kan uttala bokstaven Ö... Det tog ett tag innan jag förstod vad hen pratade om... "unskar, uppnar och burjar istället för önskar, öppnar och börjar. Petitesser, men ack så viktiga. 

På radion idag har mest pratats om sorg och elände, elakheter och fulheter... Nu gör jag som jag brukar göra när det blir för mycket... Stänger av vissa program och nyheterna. Orkar inte längre... för i min värld (precis som Katies) "är alla ponnys, äter regnbågar och bajsar fjärilar

Det tror jag blir bra... en stunds vila från vissa program på radion. 




 
 
 


Dags att fixa lite mat. T kommer snart hem


Må gott




3 kommentarer:

  1. Ohh titta så fint det var ordnat där, ordnat på bra och ytesmässigt bra sätt

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. :-)
      Stort tack. Det var lite "meckigt" att få in en säg som är lika lång som rummet är brett.
      Vi gick från 18 kvadrat arbetsrum när vi bodde i huset till sex kvadrat kombo. Tur att det är så stort fönster. Rummet upplevs som större av det.

      Må gott

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...