söndag 5 juli 2009

Vi har fyndat


Dagens fynd... T, nyss inkommen efter en promenad med Snyggingen. Mitt i skogen, nästan där Åke skulle till och göra tvåan... Där stod de, Herr och Fru Kantarell. Är det inte lite tidigt? Det räcker inte till någon svampmacka... men i morgon till lunch tar jag fram fler från frysen och gör en omelett.
.
.
Idag är första dagen på över en vecka som fläktarna är Osnurrade och fönstren är stängda. Å en sidan tycker jag det är JÄTTESKÖNT, fast å andra sidan TRÅKIGT. I två dagar har det ösregnat till och från och det blir dyrt. *LER* Passar på att åka på shoppinvända då och det vill inte säga lite då jag har svart bälte i den grenen. *håller upp bältet och visar*

Igår fick T åka med och kolla lampskärmar, matsalsbord, hundprylar och efter det kunde han få fixa sitt. *LER* Han är bra snäll.

Lampskärmarna ska vara till lampfötter (STORA) i "fattigmanssilver" som jag ropat in på tradera. Det blev jättebra... Tycker jag... *Skrattar högt* men moster tyckte de var "förskräckliga". Bild kommer senare... inte på mostern utan lampfötterna.

.

Ett annat fynd jag gjorde igår var på Ikea. Två vita (antikvita) tunnor med lock. Trött på dessa SÄCKAR med hund- och kattmat som stod FULT i köket och jag VÄGRADE ha tunnor med reklam. Nu är jag JÄTTENÖJD. 1½ tunna för Snyggingens mat och godis och ½ tunna för Tanternas.
Idag har vi haft fixardag. Sonen har gått till angrepp mot ogräset i gräsmattan, T har slipat på diverse saker som ska målas, jag har målat, tvättat, strykit och lagat mat. Det har varit en bra dag. Snyggingen har sovit mycket men håller nu på att vakna till då sonen gullar med honom.
.
.
A (sonen) hade ett eget fynd i gräsmattan idag. Vi vet inte vad det är för bagge, men stor och fin var den.
.
.
T drog ut lite "fix" mellan skurarna. Han hann inte "fixa" klart allt utan forsätter i morgon. Han är juh liksom ledig *kastar med lockarna* i tre dagar. Det ska bli kul, ledighet tillsammans. *LER och snurrar tre varv på stolen*
.

.
Vissa "fixprylar" har vi inte hunnit införskaffa än, utan fått låna av grannen. *pekar åt vänster och tackar* Vi ska dock införskaffa en sådan. Även en "skakapa" ska införskaffas så morfarn kan få tillbaka sin.
.

.
Igår fick Snyggingen en skogspromenad tillsammans med Doris och hennes kompis Polly. (K och J är vovvevakter till Polly.) Två underbara "Flatbrudar" som han inte kunde se sig mätt på. Polly var dock lite läskig då hon på ett bestämmt vis talade om för ivrig Snygging att hon INTE tyckte han skulle uppvakta för mycket... eller rättare sagt inte uppvakta alls. *LER* Svårt för en liten tonårspojke att förstå vad de äldre brudarna menar med det... *Skrattar*... men han vågade inte göra annat än lyda Polly. Doris däremot var juh fortfarande underbara Doris och det fanns inte någon hejd på leken.
Förhoppningsvis *håller alla tummarna* blir det fint väder i veckan... DÅ ska brudarna eventuellt hänga med till ön och DÅ kanske den där Polly också vill leka med en liten tonårsdobermann.

.

.


.
Nu är det dags att "skala" jordgubbar och moffa det med vaniljglass. Huset är svalt och skönt, vovven är nyrastad, diskmaskinen är igång och jag tänker ta en vända med zappen.
.
Må gott go´vänner... Jordgubbar är gott.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...