fredag 3 juli 2009

Ännu en varm dag

.
Igår spenderade Snyggingen och jag en underbar dag på ön. Äntligen har jag fått en kompis som INTE tröttnar på att plocka sten till kajen. Han går bredvid mig HELA tiden och inspekterar varje litet korn jag plockar upp ur vattnet.
.

.
Satt i går kväll och kikade på "gamla" bilder och hittade en UNDERBAR bild på Åke och hans halvbror Grizzly. Bilden är tagen för nästan precis ett år sedan och tunnisen närmast kameran är Snyggingen. Inser nu att han vuxit lite.
.
.
Nu är det snart dags för egen skörd av gubbar. Jordgubbar är något T skulle kunna äta och njuta lika mycket av varje dag. Vi planterade tio ynka plantor i våras i vår lilla täppa och till vår förvåning kommer de ge liiiiiiiiiiiiite bär reda i år. OM inte bjöktrasten kommer före.
.


.
"Houston we have a touchdown."
Var inte Snyggingen i vattnet... var han i gräset och "panerade" sig. Igår var det "himskande" varmt. På ön var det 30 grader och DET VAR TOPPEN.

.
.

.

.
Har slutat ta med vatten från stan (har inte dricksvatten på ön) när det gäller Åke. Han går ändå bara ner till sjön och dricker sig otörstig. En och annan liten protein följer det väl med och lite lös i magen kan han bli i bland. MEN vad gör jag.  Han är lycklig och det är svårt att hindra honom.


.
.
Tomatodlingen hemma har tagit fart vill jag lova. Det skulle bli SMÅ plantor men det har blivit något fel... Plantorna är GIGANTER och håller på att få många körsbärstomatbäbisar.

.
.
Det är inte bara tomatplantorn och jordgubbar som är igång... Vi har en underbar Schersminbuske på tomten som ÖSER ut doft och ljuvliga vita blommor. Trodde det var en Jasmin men så var inte fallet. Men vad gör det... JAG ÄR JÄTTENÖJD.

. .
.

.
Dessa små lila RACKARNA är jag helt klart ONÖJD med. De håller på att ta över gräsmattan på framsida och jag går en ojämn kamp mot dem. Igår kväll sa jag till T att "jag vill riva upp hela mattan och RULLA ut ny". T som är lugnet själv frågade om jag kunde "tänka mig att vänta tills nästa sommar." Tror inte jag kan det. Nu ska jag ta reda på vad "rullmatta" kostar och vad som krävs för att rulla ut en sådan.
.



.
.
Tanterna verkar ha hittat tillbaka till viloläge efter trippen till ön. Vi fick borsta och kamma MYCKET när vi kom hem. Hittade mossa mellan Simones tassar och i Karins svans igår.

.

.
Nu ska jag gå och göra mig klar för att möta dagen.
..
Må gott i SOMMARVÄRMEN... Det gör jag.
.

2 kommentarer:

  1. Hej! Här mår vi också bra i sommarvärmen. Men Rocco tycker nog att det är lite för varmt faktiskt. Ääälskar dina bilder på hundarna där i vattenbrynet. Rocco är tyvärr inte mycket för att bada bara...

    Ha en riktigt härlig sommar!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Hejsan.

    Tack för påhälsningen. Snyggingen är mest en "tantbadare" går inte gärna ut på djupet. Men han skulle behöva snorkel och cyklop. Ibland tror han att det går att andas även UNDER vattnet.

    Ha även Du en härlig sommar.

    *KRAMAR om´na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...