söndag 19 juli 2009

Renovering - Kottbesök - Orm i Paradiset - Ny leksak

.
REGN och vi får massor gjort. Jag har smitit lite för att "scanna av" blocket på det jag letar efter. Det jag letar efter finns det MASSOR av, men lite för långt att åka. Dumt att titta på angränsande län när det kan bli upp till 30 mil tur och retur. Kanske bara ska titta på Örebro län för att inte bli besviken. *Suckar* Jag är ute efter 12 stycken matsalsstolar och jag vet vad vi ska ha. Oftast ligger dessa ute om 4 st eller 6 st, men de ska ändå lackas i vitt så det är ok att ta dem från olika säljare.
Idag fanns det inga ens i närheten. Men jag hinner "scanna" en gång till innan kvällen. *LER*
 
 
.
 
.
Igår hade vi besök av en liten Kotte. Gillar dessa "urtidsdjur" som överlevt det mesta. Denna lilla varelse övernattade i vårt garage och när T gick in där igår förmiddag för att hämta kylväskan satt den lilla stickiga övernattaren och småfräste under Dolly. JISSES vad snabba de är... den rusade ut och sprang över till grannens gräsmatta. Där var jag efter med kameran i högsta hugg och hann filma innan den kravlade under staketet och över till granne nr två.
.
 
.
Snyggingens nya "utställningshalsband". SKITDYRT men SNYGGT. Sonen konstaterade snabbt att han gärna lånar det av Snyggingen om det är ok. *Skrattar* Kanske är bra med stryphalsband på A ibland.
Just nu är han och semestera med sin pappa och hans familj. Hoppas de har bättre väder än vad vi har. FAAAAAAAAST... vi har ett bra "renoveringsväder" som T säger. Han tänker ALLTID positivt. *LER med hela mig*
 
.

.

Igår hann vi med en vända till ön mitt i avvinkadet av son och innan kvällsregnet kom.
Åke invigde sin nya leksak och apporterade den JÄTTEFINT till oss. Vi hann även med att stryka kviststopp på kvistarna i pärlsponten i gäststugan. Vi gjorde det när vi målade den vit (snart 10 år sedan) men nu är det gula prickar i det vita och det tänkte vi fixa till. *LER* Vill juh att det ska vara fint när det kommer gäster till Paradiset.
.

.
Snyggingens nya leksak
.
.

.

.

.




.


.
Gårdagens mat i Paradiset
.

.
 
Igår såg jag att vi hade ORM i Paradiset. Den här lilla svarta snoken låg vid bryggan där vi lägger till med båten. MEN jag såg även en orm UTAN prickar bakom ögonen. Det kallas visst HUGGORM. Jäsiken vad jag gick och stampade med foten och slog med spettet i stenarna. Det bästa med Paradiset är att det inte finns någon mat för dessa kallblodiga varelser där, utan ön är en mellanlandning när de simmar över sjön. Nu finns det folk som säger att huggorm INTE simmar... Men det är fel... jag har sett dem simma. *Bässärvissrar för fullt och gillar även stavningen på det*
.

 
.
Idag har jag målat fönstret för andra gången och om någon dag blir det tredje och förhoppningsvis sista. T kommer med jämna mellarum med glada tillrop om att jag är duktig. *LER* Det behöver jag höra för att inte tjurna till och tröttna. Hur moget är det??? *LER och känner mig uppmuntrad*
.


.
T är igång och skrapar limrester i trappen och har Karin som publik. Snyggingen är så trött från gårdagens besök i Paradiset att han bara ligger.
.


.
Kottrace på grannens gräsmatta.
.
Har just fått ett SMS om att Snyggingens SysterYster den LJUVLIGA Zita har på dagens utställning i Finspång kommit ETTA i unghundsklassen med HP och bra kritik.

GRATTIS och GRATTIS
 
till 191,5 poäng i Lydnadsklass 1 som Ni fick i fredags. Vi är JÄTTESTOLTA över Er.
.
Nu har jag "rastat" klart och ska gå och fortsätta med renoveringen.
.
Må gott i regnet... Det gör jag
.

6 kommentarer:

  1. Tjing i Lingonskogen på Er! Tack för Grattiset, Zita har verkligen skött sina kort i helgen=)
    Nu är det bara Snyggingen som vi väntar på å det ligger ju inte långt borta=)
    Kram å vi hörs i luren

    SvaraRadera
  2. Hejsan...

    Vi är JÄTTESTOLTA över den LjuvligaZitas bravader, rosetter och pokaler i helgen.
    Å vad gäller Snyggingen... så sover han bara just nu... har sovit hela dagen... Vaknade och vräkte i sig nästa två liter torrfoder och gick tillbaka till bädden och somnade om. Jobbigt att vara vovve i ömsom sol, ömsom SKITVÄDER.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  3. läs min nya blogg brittiss! :D
    http://emelie-anderson.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. *SKRATTAR* Vilken tur att Du börjat blogga Emelie. Då kan både Din mor *pekar på HELA Emeliemodern* och jag hålla koll på Dig.
    Å Du...vilken fin bild Du hade som "huvud" på Din blogg.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  5. Vilket härligt bloggnamn.:-D

    Härliga bilder. Mysig vovve måste jag säga.:-) Kram

    SvaraRadera
  6. *LER* Tack och återigen tack.

    *Kramar om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...